Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Αινιγματικός ο Τραμπ αναφορικά με την θέση των ΗΠΑ για την υπόθεση της Κριμαίας

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε να πλανάται αβεβαιότητα για τη θέση των ΗΠΑ όσον αφορά την Κριμαία,
καθώς δεν απέκλεισε ρητά το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει την προσάρτηση της χερσονήσου από τη Ρωσία.

«Θα δούμε», απάντησε ο Τραμπ ερωτηθείς από δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους για την ενδεχόμενη αναγνώριση από πλευράς των ΗΠΑ της προσάρτησης της Κριμαίας, που έγινε το 2014 από τη Μόσχα και καταδικάστηκε σθεναρά από την Ουάσινγκτον και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ήταν ο πρόεδρος (Μπαράκ) Ομπάμα αυτός που το άφησε να γίνει αυτό», είπε εξάλλου ο ρεπουμπλικάνος.

Έδωσε παρόμοια απάντηση όταν ερωτήθηκε εάν θα άρει τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία. «Θα δούμε τι θα κάνει η Ρωσία», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με την επικείμενη σύνοδο με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν τη 16η Ιουλίου στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι θα μιλήσουν «για όλα».

Αναφέρθηκε στην Ουκρανία, στο Ιράκ, και στις αμερικανικές εκλογές: «Δεν θέλουμε κανένας να ανακατεύεται στις εκλογές μας», είπε ο ένοικος του Λευκού Οίκου, η προεδρία του οποίου επισκιάζεται από την ομοσπονδιακή έρευνα για την ενδεχόμενη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016, τις οποίες κέρδισε. Ο Τραμπ χαρακτηρίζει συχνά την έρευνα αυτή «κυνήγι μαγισσών».Ο ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος εκφράζει συχνά αμφιβολίες για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές εκείνες.

«Η Ρωσία συνεχίζει να λέει ότι δεν ανακατεύτηκε στις εκλογές μας», είχε αναφέρει μέσω Twitter την περασμένη εβδομάδα, μοιάζοντας να αμφισβητεί τα συμπεράσματα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που είχαν υποστηρίξει στα τέλη του 2016 ότι υπήρξε ρωσική ανάμιξη, πριν προσθέσουν ότι θεωρούν υπεύθυνο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις