Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Ο Κωσταράκος επανέρχεται με κείμενο στο facebook! Πως αντιμετωπίζει όσους του άσκησαν κριτική

O κ.Κωσταράκος φαίνεται ότι θέλει να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξεκίνησε ο ίδιος με αφορμή τον επαναπατρισμό μέρους του προσωπικού που τον συνοδεύει στις Βρυξέλλες.
Με νέο κείμενό του στο facebook προσπαθεί να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχτηκε. Δεν είναι απολύτως κατανοητά όσα γράφει, αφού δεν αναφέρει συγκεκριμένα γεγονότα και ονόματα.
Απαντά σε αξιωματικούς που του άσκησαν κριτική με πολύ σοβαρό τρόπο… Θα σταθούμε  στην περίπτωση του Υποναύαρχου ε.α Στέλιου Φενέκου, τον οποίο ο κ.Κωσταράκος ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει!
Προφανώς δεν άκουσε ποτέ ότι ήταν ο Αξιωματικός που όταν ο τότε ΥΕΘΑ Ευ. Βενιζέλος αποκάλεσε τους στρατιωτικούς …αυτιστικούς σηκώθηκε και του ζήτησε να ανακαλέσει. Σε διαφορετική περίπτωση του είπε πως θα παραιτηθεί όπως κι έπραξε! Δεν το γνώριζε φαίνεται ο κ.Κωσταράκος και πίστευε όπως γράφει πως ήταν …ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσα για να του κάνω…κριτική! Γνωρίζει πολύ καλά ότι του έκανα και θα του κάνω κριτική όποτε χρειάζεται με τ΄ όνομά μου! Δεν χρησιμοποίησα ποτέ στην καριέρα μου ψευδώνυμα ,πληρώνοντας και το ανάλογο κόστος. Ακόμη και εισήγηση για να κατηγορηθώ για κατασκοπεία έγινε από το ΓΕΕΘΑ την εποχή που ήταν Αρχηγός ο κ.Κωσταράκος. Και να δεν ήταν ΥΕΘΑ ο κ.Αβραμόπουλος πιθανόν και να είχα κατηγορηθεί…Το αναφέρω τόσα χρόνια μετά και υπάρχουν κι άλλες ταλαιπωρίες τις οποίες πέρασα και για τις οποίες ούτε έγραψα, ούτε διαμαρτυρήθηκα. Τις αντιμετώπισα και οφείλω να πω ευχαριστώ σε Στρατηγούς -με κεφαλαίο- όπως οι κύριοι Φράγκος και Ζιαζιάς,τους οποίους καλημερίζει στο κείμενο που ακολουθεί.
Αν ο κ. Κωσταράκος επιθυμεί να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεση με τους συναδέλφους του, είναι επιλογή του. Δεν νομίζουμε ότι είναι κάτι που κάνει καλό στο προφίλ που προσπάθησε χρόνια τώρα να χτίσει, ούτε στην υστεροφημία του. Αλλά ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
ΠΑΡΙΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το κείμενο Κωσταράκου στο  facebook:
Τώρα που τελείωσαν οι ανταλλαγές σχολίων, αντιπαραθέσεων και συμβουλών, σε σχεση με την προηγούμενη ανάρτηση μου, νομίζω ότι οφείλω και δικαιούμαι να απαντήσω στο βασικό ερώτημα, γιατί ξεκίνησε όλη αυτή η αντιπαράθεση.
Η προηγούμενη ανάρτησή μου για την μείωση της προστασίας μου, ουσιαστικά αφορούσε στην υποστήριξη και προστασία δυο χαμηλόβαθμων στελεχών που πληρώνουν με τον πρόωρο επαναπατρισμό τους την εμμονή του Α/ΓΕΕΘΑ προς το πρόσωπό μου, με την ανοχή του Α/ΓΕΝ. Η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ μπορούν να έχουν με εμένα οποιαδήποτε διαφορά απόψεων, πίκρα ή αντίθεση, προερχόμενη από το παρελθόν ή καινούργια. Με τους Υπαξιωματικούς τους, δεν θα έπρεπε να έχουν τίποτα.
Ο επαναπατρισμός τους που με οδήγησε στην ανάρτησή μου, αποτελεί την κατάληξη μίας κατάστασης η οποία διαρκεί τους τελευταίους 15 μήνες. Κατά το διάστημα αυτό έχουμε ανταλλάξει με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ μεγάλο αριθμό αναφορών, επιστολών, εγγράφων και τηλεφωνημάτων, δίχως αποτέλεσμα, δυστυχώς. Επί 15 μήνες η ηγεσία των ΕΔ (πλην του Κυρίου Βίτσα, ο οποίος ήταν πάντα άψογος απέναντι μου) επιδιώκει να απαξιώσει και να δυσκολέψει την αποστολή μου, αποφασίζοντας με ανυπόστατες αιτιολογίες τον επαναπατρισμό έντεκα(11) αρχικά και στη συνέχεια πέντε(5) στελεχών (τέσσερα(4) στελέχη επιπλέον έφυγαν στο μεσοδιάστημα εθελοντικά, για προσωπικούς λόγους). Το τελευταίο χρονικό διάστημα και με δεδομένη την επερχόμενη λήξη της θητείας μου, οι υπόψη ενέργειες έχουν ενταθεί.
Όλα άρχισαν τον Μαρτιο του 2017, όταν προσπάθησα να προειδοποιήσω για την χωρίς ¨λόγο¨ και ¨σκοπό¨ προκλητική και επιθετική συμπεριφορά των αρμοδίων πολιτικών στο διεθνή χώρο (ο σκοπός αποτελεί πάντοτε την πρώτη και κυριωτερη αρχή της οποιασδηποτε ένοπλης ή μη εμπλοκής),γιατί αυτή εγκυμονούσε σημαντικούς κινδύνους για την χώρα. Πιθανόν στην Ελλάδα δεν το καταλάβαιναν. Νόμιζαν οτι ηταν απλώς εθνικά υπερήφανες δηλώσεις. Ειναι ομως γνωστό σε όσους ασχολούνται με τα θέματα αυτά,οτι επιθετικές δηλώσεις απο ανώτατους πολιτικούς (και στρατιωτικούς) παράγοντες μιας χώρας επηρεάζουν τους ενδείκτες προειδοποίησης των γειτονικών χωρών και τις οδηγούν αυτόματα στην έναρξη σχεδίασης αμυνας και αντίδρασης. Ειναι το λεγόμενο build up (ορθωση) της απειλής που επηρρεασει αμεσα την συνολική εκτιμηση και τη ενδεχόμενη σχεδίαση αντίδρασης για τις απειλές που θεωρεί οτι εχει η καθε χωρα. Ολα αρχίζουν απ αυτο. Αυτο θέλαμε; Με βάση αυτές τις θέσεις, αισθανόμουν οτι κάποιοι θα ενέπλεκαν τη χώρα σε περιπέτειες για ψηφοθηρικούς λόγους. Η στρατιωτική ηγεσία αγνοούσε, αδιαφορούσε η αδυνατούσε να σταματήσει την επιδείνωση. Την ίδια εποχή έγιναν κρίσεις στην ανώτατη ηγεσία όπου, μεταξύ των άλλων, κάποιοι συνετοί αποστρατεύτηκαν. Η κατάσταση έβγαινε εκτός ελέγχου. Ευτυχώς ομως τελικά, η ανώτατη πολιτική ηγεσία της χώρας κατάλαβε έγκαιρα το τι συνέβαινε, παρενέβη αμεσα και τα δυσάρεστα αποφεύχθηκαν.
Έκτοτε ομως ξεκίνησε μία προσπάθεια εκδίκησής μου, στο πλαίσιο της οποίας επιδιώκεται η υπονόμευση της προσωπικής μου ασφάλειας και της λειτουργίας του Γραφείου μου, στοχοποιώντας το προσωπικό μου και πλήττοντας χαμηλόβαθμα στελέχη επειδή υπηρετούν μαζί μου. Είναι μία αδικία η οποία πρέπει να στηλιτευτεί και η οποία θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί.
Για μενα στη περιπτωση μας εδω, οι Ναύαρχοι-Αρχηγοί προκαλούν και ανέχονται την αδικία κυνηγώντας αθώους. Και κατα τη γνώμη κάποιων πρέπει εγώ να τους στηρίξω και να τους καλύψω. Γιατί; ¨Ομερτά¨ μεταξύ των πρώην και τωρινών μελών της στρατιωτικής ηγεσίας σε θέματα αρχών; Όταν κυνηγάνε άδικα τους υπαξιωματικούς τους επειδη δεν μπορούν χτυπήσουν εμένα, εγώ είμαι ηθικά υποχρεωμένος να υπερασπιστώ ανοικτά τους υπαξιωματικούς μου κι ας με βρίζουν ή με κατηγορούν όσοι θέλουν. Στέκομαι δίπλα στους άνδρες μου, όσοι κι αν είναι, με οποιοδήποτε κόστος. Και πολεμάω μαζί τους μέχρι τη δικαίωσή τους. Γιατί πρέπει να καλύψουμε αδικίες και να δείξουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς που δεν την αξίζουν;
Τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν αναγκαίο αν η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ασκούσε την εξουσία που της έχει εκχωρήσει η Κυβέρνηση και προστάτευε όσους πλήττονται από άδικες ενέργειες της στρατιωτικής ηγεσίας. Εχει και τη διοίκηση και τον πολιτικο ελεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν ήθελε να πάρει θέση. Δεν έχει όμως την επιλογή να μείνει αμέτοχη. Η ευθύνη των μεταθέσεων των Υπξκων έχει εκχωρηθεί στον εκάστοτε ΑΝΥΕΘΑ. Κάποιος δεν οφείλει να παρέμβει και να προστατεύσει τους Υπξκούς; Ποιός οφείλει να επέμβει όταν οι Αρχηγοί παρεκτρέπονται; Δεν είναι θέμα αριθμού ατόμων, δεν είναι θέμα υπολειπόμενων μηνών, δεν είναι καν θέμα λειτουργίας του Γραφείου μου, είναι για εμένα θέμα αρχής, χρηστής διοίκησης και ηγεσίας. Βέβαια ποτέ δεν ειναι αργά για την πολιτική ηγεσία να αποκαταστήσει την αδικία.
Τελικά πραγματικά απορώ με τις αντιδράσεις κάποιων στρατιωτικών φίλων μου. Όλοι θέλαμε, όταν ήμασταν μικροί, να μας προστατεύσει ένας ανώτερος όταν υφιστάμεθα άδικη μεταχείριση απο αλλους μεγαλύτερους ή απο το ίδιο μας το σύστημα. Αυτό κάνω εγώ τώρα. Προς τι η απορία και η αντίθεση;
ΥΓ 1 Στρατηγό Γράψα: Τα σέβη μου Κύριε Αρχηγέ. Προφανώς διαφωνούμε αλλά σας σέβομαι απεριόριστα. Σας ευχαριστώ για την ηγεσία σας όλα τα χρόνια που ήμουνα υπό τις διαταγές σας και για τις υπηρεσίες σας στη πατρίδα. Έχετε τον απεριόριστο σεβασμό μου. Να είστε καλά.
Στρατηγό εα Φράγκο, Στρατηγό εα Ζιαζιά, Αντιπτέραρχο εα Παπανικολάου, Ανχη εα Καραναστάση: Καλημέρα σας.


Κύριο Φενέκο: Νόμιζα ότι δεν είστε υπαρκτό πρόσωπο. Θεώρησα ότι ήταν ένα κάποιο συγγραφικό ψευδώνυμο του κ. Καρβουνόπουλου. Μου είπαν ότι είστε απόστρατος ναύαρχος. Δεν σας έχω συναντήσει ποτέ τα τελευταία επτά χρόνια και χαίρομαι που ασχολείστε από το σπίτι σας, με τόσες λεπτομέρειες, για τα τεκταινόμενα στο ΓΕΕΘΑ και στην Ευρώπη. Δυστυχώς τα ξέρετε λάθος. Παρακαλώ ξαναπροσπαθήστε. Θα έχετε ευκαιρία να τα μάθετε καλύτερα.
ΥΓ 2. Προ ολίγου με ειδοποίησαν οτι το ΓΕΕΘΑ εχει διατάξει το ΓΕΣ να επαναπατρίσει δυο ακόμα στελέχη απο την αποστολή μου. Την Τχη υπεύθυνη της υποστήριξης και Διαχειρίστρια Οικονομικού και ενα ακόμα υπξκο οδηγό φρουρό. Η πολιτική ηγεσία και πάλι παραμένει αδιάφορη. Οπως ηδη εξήγησα αν δεν αντισταθούμε στην αδικία και την αυθαιρεσία γρήγορα αυτή θα μας πνίξει. Αυτο δυστυχώς συμβαίνει τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις