Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Συγκλονίζει ο ιερέας στο Μάτι: «Αύριο, κηδεύω το 6 μηνών βρέφος που θα βάπτιζα σε λίγες μέρες»

«Αύριο, κηδεύω το 6 μηνών βρέφος που θα βάπτιζα σε λίγες μέρες» με αυτά τα λόγια και σε μια ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή του
ANT1 “Καλοκαίρι Μαζί στις 7” ο πατέρας Δωρόθεος, ιερέας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μάτι.

Αντί για τη βάφτιση αύριο θα γίνει η κηδεία του μωρού

Το άτυχος βρέφος που έχασε τη ζωή του εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας επρόκειτο να βαφτιστεί στις 14 Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς, αντί για το χαρμόσυνο γεγονός, αύριο οι συγγενείς θα το οδηγήσουν στην τελεύταια του κατοικία. Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρης Σταθόπουλος, το μόλις 6 μηνών βρέφος, ήταν το μωρό ενός εκ των Πυροσβεστών που επιχειρούσαν στο σημείο. Αλλά και η μαμά του, δίνει τη δική της μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο.
Όπως έγινε γνωστό με τις φλόγες να έχουν πλησιάσει το σπίτι τους στο Μάτι, η μητέρα εγκατέλειψε το σπίτι σοκαρισμένη έχοντας μαζί το 6 μηνών παιδί και βρέθηκαν στην παραλία. Εκεί τους περισυνέλεξε σκάφος κι αφού τους αποβίβασε σε ασφαλές μέρος, το μωρό παρουσιάζοντας αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών μετά από λίγη ώρα κατέληξε.
«Ο πόνος, ο πόνος… Όλοι πονάμε, αλλά κανείς δεν θα το μάθει ποτέ», δήλωσε στην Guardian η 67χρονη Μαρία Διονυσιώτη, γιαγιά του αδικοχαμένου βρέφους,η οποία βρίσκεται στο πλευρό της κόρης της και μητέρας του βρέφους, Μαργαρίτας, που παλεύει για τη ζωή της στην εντατική του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.
Σε μόλις 48 ώρες, η κα Διονυσιώτη έχασε το έξι μηνών εγγόνι της, δύο από τα ξαδέρφια της, τα παιδιά τους και όλη της την περιουσία, ενώ την ίδια στιγμή η κόρη της Μαργαρίτα μάχεται για τη ζωή της. «Ο εγγονός μου ήταν έξι μηνών. Πέθανε στα χέρια της Μαργαρίτας και τώρα αυτή βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας», είπε περιτριγυρισμένη από συγγενείς και φίλους στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
«Ο Θεός δεν μπορεί να μας δώσει τις λέξεις να περιγράψουμε αυτά τα πράγματα» είπε η κα Διανυσιώτη, η οποία επέζησε από την πυρκαγιά επειδή έφυγε για να πάει με τον άντρα της στο γιατρό στην Αθήνα.  «Το σπίτι μου κάηκε, το σπίτι της κόρης μου επίσης έγινε στάχτη, όμως ειλικρινά αυτό δεν είναι τίποτα» συνέχισε.
Οι τραγικοί γονείς απευθύνουν το στερνό αντίο στο νεκρό αγγελούδι τους μέσα από ένα ανατριχιαστικό γράμμα που άφησε στην Αργυρά ακτή ένας φίλος του ζευγαριού
“Αγάπη μου, μπέμπη μου, είσαι ένας υπέροχος κολυμβητής μέσα στη θάλασσα. Ήθελες να εντυπωσιάσεις τη μανούλα σου, όπως κάθε φορά που σε έβλεπε και την έκανες χαρούμενη, όπως και περίμενες τον πατερούλη σου να σε χαρεί. Εδώ θα είμαστε κάθε καλοκαίρι και θα κάνουμε μαζί μπάνιο, δίπλα στον παράδεισο που θα τον ξανακάνεις πράσινο. Θα παίζουμε στη θάλασσα όλοι μαζί κι αγαπημένοι. Εγώ, η μανούλα σου και ο μπαμπάκας σου. Ό,τι θέλεις εσύ, μικρό μου ψαράκι. Δημήτρης, Φωτεινή, Μαργαρίτα, Ανδρέας” , αναφέρει το σημείωμα.

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο ιερέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις