Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

H ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ TOY ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ TI ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ Μ3 ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ενα μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας σήμερα επιζητά την πάσει θυσία παραμονής της χώρας στο Ευρώ.
Ολοι αυτοί όμως που σήμερα παραμένουν σε αυτή την πλευρά της πολιτικής το λιγότερο που οφείλουν να κάνουν είναι να απαιτήσουν από τον κεντρικό τραπεζίτη να εφαρμόσει πλήρως το καταστατικό του..
Η σταθερότητα των τιμών είναι βασική και θεμελιώδες λειτουργία μιας κεντρικής τράπεζα και η οποία επιτυγχάνεται μέσα από μια νομισματική πολιτική η οποία έχει ως στόχο την επίτευξη του πληθωρισμού στα επίπεδα που οι ίδιες οι κεντρικές τράπεζες έχουν ορίσει στο 2%( το πως δεν μας το λέει κανείς) .
Η βασική λειτουργία μιας κεντρικής τράπεζας είναι να δημιουργεί χρήμα και να το διαθέτει στην οικονομία μέσω χορηγήσεων δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. 
Η Ελλάς από το 2010 ζει και βιώνει το απόλυτο τραπεζικό πείραμα που βασίζεται επάνω στην πλήρη αναστολή δημιουργίας χρήματος εκ μέρους της κεντρικής τράπεζας με την παράλληλη αφαίρεση αυτού μέσω τις εξυπηρέτησης των δανείων και των τόκων αυτών αλλά και της δημοσιονομικής αφαίμαξης..
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ τα οποία η ίδια δημοσιεύει έχουν αφαιρεθεί από το κύκλωμα της οικονομίας περί των 110 δις ευρώ ήτοι σημαίνει πως το συνολικό κυκλοφορούν χρήμα δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων έναντι των τραπεζών και των οφειλών προς το δημόσιο..Ο στόχος ξεκάθαρος πλέον και δεν είναι άλλος από την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των οφειλών προς το δημόσιο προκειμένου αυτοί να προβούν σε κατασχέσεις και εκποίησης δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας..Η χώρα πρέπει να αλλάξει χέρια και εκτελεστικό όργανο αυτού του σχεδιασμού είναι ο κεντρικός τραπεζίτης και η παραβίαση του ρόλου που κλήθηκε να υπηρετήσει..
Ομως όπως βλέπεται και στο κάτωθι γράφημα την τελευταία διετία υπάρχει μια θετική αύξηση του συνολικού κυκλοφορούντος χρήματος η οποία όμως δεν προέρχεται από την αύξηση χορηγήσεων πιστώσεων στην οικονομία αλλά από την επανεισαγωγή χρήματος των ίδιων των τραπεζιτών προκειμένου να προβούν σε αγορές περιουσιακών στοιχείων..
Ο στόχος ξεκάθαρος να έχουν ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού ΑΕΠ στην κατοχή τους..να αλλάξουν το επιχειρησιακό μοντέλο και πλέον δεν θα είναι οι λειτουργοί του χρήματος αλλά εταιρείες που θα δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας..
Οι τραπεζίτες θέλουν να γίνουν τα μεγάλα αφεντικά μας με τις εντολές και τις παραβάσεις του κεντρικού τραπεζίτη και του νομίσματος που χρησιμοποιεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις