Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Προεκλογική περίοδο 8 μηνών με εκλογές 5/2019 με νίκη ΝΔ, βλέπουν οι διεθνείς οίκοι για την Ελλάδα – Έως τότε μη επενδύσιμα, μετοχές, τράπεζες και ομόλογα

Οι επενδυτές στην Ελλάδα θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια μακρά περίοδο χρηματιστηριακής απαξίωσης, απονεύρωσης όπου οι ευκαιρίες θα είναι ελάχιστες και το επενδυτικό ενδιαφέρον στο ναδίρ.

Εκλογές τον Μάιο του 2019 και νίκη της ΝΔ προβλέπουν οι ξένοι οίκοι για την Ελλάδα.
Ταυτόχρονα εκτιμούν ότι η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως τον Μάιο του 2019 δηλαδή σχεδόν 8 μήνες θα απονευρώσει πλήρως τα ελληνικά assets τα οποία θα παραμείνουν μη
επενδύσιμα έως ότου προκύψουν οι νέοι καταλύτες.
Με βάση έγκυρες πληροφορίες ομάδα ξένων οίκων που συμμετείχαν στο πρόσφατο road show όπως ενημερώνει το bankingnews εκπρόσωπος fund που παραβρέθηκε σε μια συνάντηση «θεωρούν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επειδή θα πάρει κάποιο πολιτικό bonus με επίκεντρο τις συντάξεις θα διενεργήσει εκλογές τον Μάιο του 2019 αντί Οκτώβριο του 2019 που αρχικώς είχε εκτιμηθεί.
(Το bankingnews έχει αναφέρει ότι οι δανειστές προτείνουν αντί μείωσης 18% να μειωθούν οι συντάξεις 4% και για ορισμένους συνταξιούχους, λιγότερους από τους αρχικούς σχεδιασμούς και με αυτό τον τρόπο θα υποστηρίξουν οι ευρωπαίοι τον Τσίπρα)»
Οι ξένοι οίκοι αρχίζουν να διαμορφώνουν τα επενδυτικά τους πλάνα τονίζοντας ότι ελλείψει καταλυτών τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες το χρηματιστήριο και τα ομόλογα θα παραμείνουν στην ζώνη των μη επενδύσιμων assets.
Τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα
-Η απόφαση της Moody’s στις 21 Σεπτεμβρίου να μην εκδώσει αξιολόγηση για την Ελλάδα ενώ αναμενόταν αναβάθμιση σε Β2 από Β3 κατά μια κλίμακα ήταν απόρροια των ανησυχιών τόσο για την μακρά προεκλογική περίοδο όσο και για τις αποδυναμωμένες τράπεζες.
Η Moody’s δεν θα άλλαζε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος, ωστόσο η μη δημοσίευση απέδειξε ότι ακόμη και η φιλική αμερικανική ελεγκτική εταιρία Moody’s…έχει σοβαρούς ενδοιασμούς για την Ελλάδα.
-Οι μετοχές των τραπεζών – προφανώς και για εσωτερικούς λόγους που αφορούν κεφάλαια και αποτελέσματα – έχουν καταβαραθρωθεί.
-Στα ομόλογα η αγορά παραμένει στάσιμη με το 10ετές να κινείται μεταξύ 4% και 4,20%
-Το χρηματιστήριο συνεχίζει να βρίσκεται κάτω από τις 700 μονάδες απόρροια της επενδυτικής απάθειας.
-Με δεδομένη την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο οι επενδυτές αποστασιοποιούνται δεν πιστεύουν ότι θα χάσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία σε τράπεζες και ομόλογα οπότε, τηρούν στάση αναμονής.
-Όσο κυριαρχεί η άποψη ότι οι μετοχές και τα ομόλογα στην Ελλάδα δεν είναι επενδύσιμα το βέβαιο είναι ότι η αγορά θα παραμείνει σε καθεστώς πολυοργανικής ανεπάρκειας, απονευρωμένο και αποδομημένο.
Οι επενδυτές στην Ελλάδα θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια μακρά περίοδο χρηματιστηριακής απαξίωσης, απονεύρωσης όπου οι ευκαιρίες θα είναι ελάχιστες και το επενδυτικό ενδιαφέρον στο ναδίρ.
O καταλύτης δηλαδή η αλλαγή κυβέρνησης θα αρχίσει να προεξοφλείται 2-3 μήνες πριν την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου 2019 με βάση το σενάριο των ξένων
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις