Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Βενετία - κακοκαιρία: «Πνίγηκε» το ιστορικό κέντρο από τις σφοδρές βροχοπτώσεις - Φωτογραφίες και βίντεο

Οι καταστηματάρχες «παλεύουν» απεγνωσμένα να διώξουν με κουβάδες και σκούπες τα νερά  - Τουρίστες τρώνε αμέριμνοι σε πλημμυρισμένη πιτσαρία - Το νερό φτάνει μέχρι και το γόνατο και πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν να κυκλοφορούν με πλαστικές σακούλες στα πόδια


Ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους πλήττει τα τελευταία 24ωρα την Ιταλία. 


Τα δύο τρίτα της Βενετίας πλημμύρισαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που προκάλεσαν την πέραν του αναμενόμενου, αύξηση της στάθμης της λιμνοθάλασσας. 


venice_floods_1
venice_floods_2
venice_floods-3

Δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων, ενώ ένας ακόμη αγνοείται. 

Οι πλατείες της πόλης, οι δρόμοι, τα καταστήματα έγιναν ένα με τα κανάλια αφού το νερό έφτανε μέχρι και το γόνατο σε πολλούς από τους κατοίκους και τους τουρίστες που αναγκάστηκαν να κυκλοφορούν με πλαστικές σακούλες στα πόδια αφού δεν είχαν όλοι γαλότσες. 

Παρ' όλα αυτά, αρκετά καταστήματα, που έχουν πλημμυρίσει με νερό, συνεχίζουν να εξυπηρετούν τον κόσμο, μιας και αυτή την περίοδο στην περιοχή υπάρχουν εκατοντάδες τουρίστες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μία πιτσαρία που λειτουργεί κανονικά, παρά το γεγονός ότι το εσωτερικό της έχει γεμίσει με νερά, με τόσο τους πελάτες όσο και το προσωπικό του μαγαζιού να συμπεριφέρονται κανονικά σαν μην έχει συμβεί τίποτα.



Οι καταστηματάρχες «παλεύουν» απεγνωσμένα να διώξουν με κουβάδες, σκούπες και σφουγγαρίστρες τα νερά από την περιουσία τους, ενώ πολλοί τουρίστες μένουν έκπληκτοι με το γεγονός ότι πάνω από το 70% του ιστορικού κέντρου της Βενετίας είναι πλημμυρισμένο.

Οι δυνατοί άνεμοι ανέβασαν τη στάθμη του νερού κατά 156 εκατοστά πριν υποχωρήσουν ξανά.




Η στάθμη του νερού ξεπέρασε ανυψωμένους «διαδρόμους» που χρησιμοποιούνται στα σημεία της πόλης που συχνά πλημμυρίζουν στην Βενετία και οι αρχές αναγκάστηκαν τελικά να τους απομακρύνουν ενώ οι μετακινήσεις με θαλάσσια λεωφορεία διακόπηκαν με εξαίρεση περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. 

Η Βενετία πλημμυρίζει συχνά όταν εκδηλώνονται ισχυροί άνεμοι που φουσκώνουν το νερό της λιμνοθάλασσας, αλλά η εικόνα της Δευτέρας ήταν κάτι ασυνήθιστο ακόμη και για τη Βενετία. 


venice_floods_4
venice_floods_5
venice_floods_6

Το ανώτατο επίπεδο ήταν το υψηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2008, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Βενετίας.

Εξαιτίας των σφοδρών ανέμων, τα σχολεία παραμένουν κλειστά στη Ρώμη, στη Βενετία, στη Νάπολη και σε μεγάλο μέρος της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου.


venice_floods_7
venice_floods_8
venice_floods_9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις