Υλικά
750 γραμμάρια άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 αβγό
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο και σοταρισμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες και λιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ντιζόν
1 κουταλάκι του γλυκού γούστερσερ σος
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
½ κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
11/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμός κρέατος ζεστός
1 κουταλάκι της σούπας κορνφλάουρ
3 κουτάλια της σούπας κρύο νερό
Αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ ,μαζί με το αυγό το σοταρισμένο κρεμμύδι το σκόρδο τη μουστάρδα και την γούστερσερ σος. Αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά. Φτιάχνουμε τέσσερα μεγάλα μπιφτέκια.
Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά με τα μυρωδικά. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει ρίχνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το μείγμα των μπαχαρικών και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό. Βάζουμε τα μπιφτέκια και τηγανίζουμε για οχτώ λεπτά. Τα γυρίζουμε τρεις με τέσσερις φορές κατά την ώρα του τηγανίσματος. Βγάζουμε τα μπιφτέκι από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά.
Ρίχνουμε το ζωμό στο ίδιο τηγάνι. Βράζουμε για 3-4 λεπτά. Διαλύουμε το κορνφλάουρ στο κρύο νερό. Το ρίχνουμε στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω απ' τα μπιφτέκια και σερβίρουμε με πατάτες.
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Η συγκεκριμένη καταγγελία υπεβλήθη τον Ιανουάριο του 2015
-
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά τη χθεσινή πρόβα του «The Voice of Greece» – Ακυρώνονται οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις
-
Η βιταμίνη D (αλφακαλσιδόλη , ή D2 – εργοκαλσιφερόλη, ή D3 – χοληκαλσιφερόλη) είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που βοηθά το σώμα να απορροφή...
-
Ουκρανός δημοσιογράφος έμεινε άναυδος, όταν κατέγραψε με την κάμερα του κινητού του ένα σημείο από την πόλη Κονσταντινόβκα, εκεί όπου διεξ...
-
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη όπου ένα ζευγάρι βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι του, αργά το βράδυ της Πέμπτης. Πρόκειται για μια 55χρονη ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου