Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Τηλεοπτική «Βόμβα» μεγατόνων; Τι ετοιμάζουν ΣΚΑΪ και ΑΝΤ1

Έτος έντονων διεργασιών στον χώρο των media μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα το 2018, αφού κατά τη διάρκειά του συντελέστηκαν πολλές (και μεγάλες) αλλαγές. Μία απ’ αυτές είχε να κάνει με το deal ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του Star, Γιάννη Βαρδινογιάννη, και τον ισχυρό άνδρα του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά, που οδήγησε στην εταιρική συνεργασία των δύο καναλιών.

Με δεδομένη την επιτυχία που είχε στην έναρξή του το συγκεκριμένο εγχείρημα, είναι λογικό να έχει «ανοίξει» την όρεξη και σε άλλους παίκτες που κινούνται στην τηλεοπτική αγορά. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές που μεταφέρει το Secret των Παραπολιτικών, το αφεντικό του ΑΝΤ1, Θόδωρος Κυριακού, φέρεται να έχει προτείνει στον ισχυρό άνδρα του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο, να ξεκινήσουν κουβέντα, διερευνώντας το ενδεχόμενο της συνεργασίας των δύο καναλιών στα πρότυπα Star – Alpha. Στόχος της ιδέας που «κατέβασε» ο Κυριακού ήταν η μείωση των λειτουργικών εξόδων, κυρίως στον ενημερωτικό τομέα.
Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια συμμαχία δεν μπορούσε παρά να δημιουργούσε οικονομίες κλίμακας. Αν και η πρόταση, όπως και να το κάνουμε, έχει ενδιαφέρον, ο καναλάρχης του Φαλήρου δεν έδειξε διάθεση να συζητήσει ένα τέτοιο σχέδιο στην παρούσα φάση. Απεναντίας, αυτή την περίοδο, όπως είναι ήδη γνωστό, εκείνο που προέχει για τον κ. Αλαφούζο είναι η επέκταση των τηλεοπτικών του δραστηριοτήτων και κυρίως η ενίσχυση της επιρροής του στον ενημερωτικό τομέα.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η δημιουργία του ενημερωτικού ΣΚΑΪ 24, που, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι έτοιμο να εκπέμψει στις αρχές του νέου έτους. Πρόκειται για ένα φρέσκο τηλεοπτικό προϊόν, που με τις συνεργασίες που ήδη έχει εξασφαλίσει κάλλιστα μπορεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει θέση στο τηλεκοντρόλ των τηλεθεατών. Με δεδομένη αυτή την προτεραιότητα, ο Γιάννης Αλαφούζος δεν συζητά οτιδήποτε άλλο που να τον αποσπά από τον επιχειρηματικό του στόχο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις