Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

H EYPYTEPH ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ BPIΣΚΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ! ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΗΡΩΑ Κ. ΚΑΤΣΙΦΑ
Η ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΥΡΟΚΡΟΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΣΥΛΛΗΠΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ
ΤΑ 3 ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ ΤΟΥ Γ’ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΑΡΗΝΟΙ (ΤΟΥΡΚΟΙ) ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ!
Τα διεθνικά γεγονότα τρέχουν με ρυθμούς άγριας καταιγίδας. Τα παγκόσμια σχέδια των διεθνών Σιωνιστών υλοποιούνται με σατανική μεγαλοπρέπεια και λεπτομέρεια. Βήμα-βήμα. Ένα προς ένα. Από την Αγία Αποκάλυψη του Ιωάννου και τις ρήσεις ή/και τις γραφές των αγίων, γνωρίζουμε ότι ο καιρός για την διεξαγωγή του Γ’ Γενικού Πολέμου είναι σχετικώς κοντά. Αφού, πλέον, όλα τα προρρηθέντα περί των σημείων των καιρών έχουν ήδη εμφανισθεί. Όλα αυτά που μας έχουν προφητεύσει οι άγιοι της Εκκλησίας μας, έχουν ήδη φανερωθεί. Όλα. Πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε, πια, στο βαθύ πορτοκαλί.
Κατά τις γραφές και τις προρρήσεις των αγίων, ο αναμενόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα έχει τρία κεντρικά θέρετρα ή γεωγραφικές περιοχές: τον Ευφράτη ποταμό (διέρχεται από Τουρκία, Συρία και Ιράκ), την Ιερουσαλήμ και την Κωνσταντινούπολη. Επιπροσθέτως, και πάλι κατά τους αγίους μας, αυτών των ασύλληπτων και παγκόσμιων γεγονότων, θα προηγηθούν τόσο ο βραχύχρονος Ελληνο-Τουρκικός πόλεμος των 2-4 ημερών όσο, ομοίως, και ο Ρωσο-Τουρκικός πόλεμος των 1-2 εβδομάδων.
Με αυτά κατά νου, μια προσεκτική ματιά στον χάρτη αναδεικνύει την γείτονα Τουρκία ως το γεωγραφικό επίκεντρο όλων αυτών των επερχόμενων γεγονότων και φρικτών εξελίξεων. Κατ’ επέκταση ή εξ ορισμού, ο ίδιος ο γεωγραφικός χάρτης τοποθετεί και αναδείχνει τον κ. Ερντογάν ως το κεντρικό πρόσωπο, τον βασικό παίκτη ή την διεθνή φιγούρα, σε σχέση ή αναφορικά με τον επερχόμενο Αρμαγεδώνα.
Με μια μόνον φράση, η Τουρκία και ο Ερντογάν είναι το θανατηφόρο, το μοιραίο ή το ιστορικώς άτυχο δίδυμο του αναμενόμενου Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου: Με την Τουρκία να συνορεύει με όλες τις επίμαχες χώρες και περιοχές και τον Ερντογάν να προετοιμάζει, ως βασικός ενορχηστρωτής και πυροκροτητής, την περεταίρω ανάφλεξη του παγκοσμίου πολέμου.
Πλέον, και τα τρία βασικά θέρετρα και γεωστρατηγικά ρήγματα του επερχόμενου πολέμου έχουν ενεργοποιηθεί και ήδη βρίσκονται στο βαθύ πορτοκαλί. Η περιοχή γύρω από τον Ευφράτη ποταμό ήδη, από τον Μάρτιο του 2011, ποτίζεται από αίμα τόσο στην Συρία όσο και στις όμορες χώρες και περιοχές. Η περιοχή γύρω από την Ιερουσαλήμ ήδη, από τον Δεκέμβριο του 2017, βράζει και βρυχάται: μετά την απόφαση του προέδρου κ. Τραμπ να ανακηρύξει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει εκεί και την πρεσβεία των ΗΠΑ. Η περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη ή, άλλως δηλαδή, τα Βαλκάνια, είναι και αυτά στο βαθύ πορτοκαλί. Φλέγονται υπογείως και αθεάτως. Σιγοκοχλάζει.
Η Ελλάδα στο μάτι του γεωπολιτικού κυκλώνα
Αυτή η κατάσταση έχει θέσει και την χώρα μας στο μάτι της διεθνικής φωτιάς και του πολεμικού κυκλώνα. Την έχει τοποθετήσει μέσα σε μια σιγοκαίουσα, άτυπη, αλλά, εντούτοις, άκρως εμπόλεμη κατάσταση. Πολλά γίνονται, πια, αλλά λίγα ανακοινώνονται ή λέγονται επισήμως. Είναι βλέπετε και αυτό ένα Σιωνο-σχέδιο, να μας πιάσουν στον ύπνο! Να βρουν, εμάς τους Έλληνες, απροετοίμαστους, τόσο κοσμικά όσο επίσης και πνευματικά. Αμετανόητους! Και αυτόν τον στόχο το έχουν πετύχει. Οι περισσότεροι των Ελλήνων, παρά τα μνημόνια, κοιμούνται ήσυχα, δεν βλέπουν κανέναν! πόλεμο, κανονίζουν για το που θα διασκεδάσουν το βράδυ ή για το που θα γλεντήσουν κατά τις επόμενες διακοπές τους, κοκ. Και, …πέρα βρέχει! Πολλοί λίγοι μετανοούν. Λίγοι προσεύχονται. Λίγοι λαμβάνουν Θεία Κοινωνία. Αχ!.. Αχ…
Η αλήθεια είναι, εντούτοις, ότι η Ελλάδα όντως βρίσκεται ήδη στο μάτι του γεω-πολεμικού κυκλώνα! Όλα πια είναι σχεδόν έτοιμα για την ανάφλεξη στο Αιγαίο Πέλαγος και όχι μόνον. Το μόνο ίσως που λείπει ακόμη είναι το: «ΟΚ» ή το «προχωράμε» των Σιωνο-Εβραίων. Δυστυχώς, αυτήν την περίοδο, έτυχε η χώρα μας να κυβερνάται από μια αλλόκοτη δράκα από ανθέλληνες και προδότες! Από φρικτούς ανθρώπους, που δεν έχουν μέσα τους ούτε ιερά ούτε και όσια! Μισούν οι ίδιοι και απεχθάνονται θανασίμως τις λέξεις «πίστη» και «πατρίδα». Βγάζουν όλοι τους σπυράκια! Αρρωσταίνουν! Από την άλλη, οι ίδιοι νιώθουν μεγίστη αγαλλίαση και χαρά, όταν μιλούν για «μουσουλμάνους», για «πρόσφυγες» και για «Σκόπια»…
Για παράδειγμα, η προδοτική σημερινή κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να δώσει στην Τουρκία τα δικαιώματα ΑΟΖ της …ανατολικής Κρήτης! Κάνοντας πολιτική χρήση μίας τουρκικής παρανομίας και παγκόσμιας πατέντας, η γειτονική μας χώρα επιχειρεί τώρα, εμπράκτως, με συνεχείς αεροναυτικές ασκήσεις όσο και με επιστημονικές έρευνες, να αποκτήσει δικά της δικαιώματα πάνω στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα. Εξουδετερώνοντας έτσι την ΑΟΖ του Καστελόριζου.
Η Τουρκία προσπαθεί, επιπροσθέτως, να εγείρει δικαιώματα και νοτιότερα του οικοπέδου 7 της κυπριακής ΑΟΖ και να επιμένει ότι δεν μπορεί να γίνει οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου χωρίς την δική της συμμετοχή. Η Άγκυρα με το έτσι θέλω ή μονοσήμαντα έχει …μετατοπίσει νοτιοδυτικά τα όρια του FIR Κωνσταντινούπολης. Με την μετατόπιση των ορίων του εν λόγω FIR νοτιοδυτικά, μέσα στο FIR Αθηνών και τη διεθνή θάλασσα, η Τουρκία …επεκτείνει μονομερώς και παρανόμως την τουρκική επικράτεια και κυριαρχία της νοτιοδυτικά. Σε βάρος της Ελλάδας, η οποία ουδέποτε μέχρι αυτή την στιγμή αντέδρασε.
Η Τουρκία του Ερντογάν έχει λάβει επίσημη θέση, διεκδικώντας ΑΟΖ, σύμφωνα με τον υπουργό άμυνας Χ. Ακάρ: από τα Δωδεκάνησα μέχρι ΝΑ της Κρήτης. Μάλιστα δε, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, την 24η Οκτωβρίου, παρουσίασε και χάρτη με τις διεκδικήσεις της χώρας του που φτάνει μέχρι την ΑΟΖ της Λιβύης. Μιλώντας ο ίδιος στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, απείλησε λέγοντας ότι δεν θα ήταν δυνατό κανένα έργο στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς τη συμμετοχή της Άγκυρας.
Από την άλλη, Ελληνικά ελικόπτερα βρέθηκαν σε άσκηση με την ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο, αυξάνοντας την οργή και τον πανικό στα τουρκικά αρχηγεία. Το πολεμικό μήνυμα κατά Άγκυρας ήταν σαφές: Η Ελλάδα είναι κοντά στην ελληνική δύναμη Κύπρου, σε οτιδήποτε και αν λάβει χώρα στο νησί. Ειδικώς δε, μετά τις απειλές του Τούρκου υπουργού Ακάρ, που έδειξε και χάρτες με τουρκική ΑΟΖ μέχρι την Κρήτη. Είναι ενδεικτικό ότι τα ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι, για πρώτη φορά στην Κύπρο πραγματοποίησαν κοινή άσκηση και βολή με ελληνοκυπριακές δυνάμεις και με την ΕΛΔΥΚ.
Η στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας
Πλέον, γίνεται φανερό ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια κίνηση στρατηγικής περικύκλωσης της Ελλάδας, κυρίως μέσω Σκοπίων και Αλβανίας. Η Άγκυρα έχει θέσει υπό την προστασία της τα Τίρανα και έτσι έχει αποκτήσει «μάτι» και πρόσβαση στο Ιόνιο, δημιουργώντας έναν επιπρόσθετο κίνδυνο και ένα νέο μέτωπο κατά της Ελλάδας. Η Άγκυρα με κάθε τρόπο συνεχίζει την προσπάθεια διείσδυσης στην Αλβανία, η οποία φυσικά δεν αντιστέκεται. Το αντίθετο μάλιστα κάνει ή είναι η αλήθεια.
Οι Εβραίοι της οικογένειας Ρόθστσιλντ, μαζί με τα παγκόσμια και επίχρυσα πιόνια τους, τα έχουν όλα …μιλημένα! Στημένα! Με πολυκαιρισμένο και άτεγκτο στοχο-χρονο-διάγραμμα! Πόσο «τυχαίο» λέτε να είναι το περιστατικό όπου, με δύο σφαίρες, μια στο στήθος και μια στο κεφάλι, δολοφόνησαν οι ειδικές δυνάμεις Renea της αλβανικής Αστυνομίας τον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας;
Το ίδιο είχαν κάνει οι διεθνείς Σιωνιστές, με το επίσης προσχεδιασμένο ή στημένο γεγονός, στις 28 Ιουνίου 1914: με την δολοφονία του Αρχιδούκα Φερδινάνδο και διάδοχο του θρόνου της Αυστρο-ουγγαρίας, στο Σαράγεβο, για να ξεκινήσει μετέπειτα ο Α’ ΠΠ!
Το γεγονός ότι η μια σφαίρα που δέχθηκε ο ομογενής ήταν στο κεφάλι, δείχνει την εν ψυχρώ εκτέλεση του Βορειοηπειρώτη, αφού πρώτα ο ίδιος είχε τραυματιστεί βαριά, από τα πυρά. Τα αλβανικά ΜΜΕ μεταφέρουν και τα τελευταία λόγια του 35χρονου. Και αυτά φέρονται να ήταν «Ζήτω η Ελλάδα», ενώ περικυκλωμένος δεχόταν καταιγισμό πυρών από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις. Τα πράγματα είναι μάλλον πολύ απλά, δυστυχώς: Οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις με σχέδιο και εντολές δολοφόνησαν τον ομογενή που σήκωσε την Ελληνική σημαία στο Αργυρόκαστρο. Δεν ομιλούμε πλέον για σχετικές αποκαλύψεις, αλλά για επιβεβαιώσεις αποκαλύψεων.
Σε μήνυμά του στο Twitter ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, κ. Ράμα, προβοκατόρικα υπεραμύνθηκε της στάσης που τήρησαν οι αλβανικές διωκτικές αρχές στο περιστατικό με τον ομογενή. Τον οποίο ο ίδιος τον χαρακτηρίζει ως έναν «εξτρεμιστή», που έθεσε σε κίνδυνο τους αστυνομικούς. Ο Αλβανός πρωθυπουργός έγραψε τα εξής: «Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής κάποιου που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε κι οι δύο χώρες τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα».
Εισέτι, οι Αλβανοί μπούκαραν και στο σπίτι του Κωνσταντίνου Κατσίφα και χτύπησαν την μητέρα του. Μάλιστα δε, υπήρξε και ένα τροχιοδεικτικό ή περίεργο ρεπορτάζ Αλβανικού καναλιού λίγες μέρες πριν την δολοφονία. Λίγα 24ωρα πριν το τραγικό περιστατικό, τα Αλβανικά ΜΜΕ έκαναν ένα περίεργο τηλεοπτικό αφιέρωμα. Ένα από τα μεγαλύτερα αλβανικά κανάλια, το TOP-CHANNEL, είχε εντελώς «τυχαία» αφιέρωμα σε περιστατικό που εμπλέκονταν η «οργάνωση» ΜΑΒΗ (Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου) στο φυλάκιο της Επισκοπής το 1994.
Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται μια ακόμη εθνική δολοφονία. Το χώμα της Βόρειας Ηπείρου ξανα-ποτίστηκε με αίμα ενός ακόμη ομογενή ήρωα. Και ο Άγιος Ουρανός κτύπησε και μας κάλεσε όλους μας, σε έναν νεώτερο και σύγχρονο εθνικό συναγερμό! Και, ωσαύτως, ανάμεσα στα πάμπολλα σημεία των καιρών, έρχεται να προστεθεί και ένα ακόμη. Γεγονός που μας οδηγεί στην εμπέδωση της βεβαιότητας ότι, πλέον, εισερχόμαστε σε μια ανώμαλη και άκρως έκρυθμη κατάσταση.
Ας θυμηθούμε εδώ τον Άγιο Παϊσιο: «Μαζί με την διάλυση των Σκοπίων θα ανοίξει και το Βορειοηπειρωτικό». Και, επίσης, του ιδίου αγίου, ότι: «Οι Έλληνες πρέπει να είναι προσεκτικοί και ενωμένοι όταν θα αρχίσει η νέα μοιρασιά… γιατί παιδάκι μου, θα καραδοκεί και ο τούρκος να πάρει τα δικά του στην μοιρασιά». Ή, ακόμη του ιδίου: «Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή». «Γέροντα, άμα φτύσουμε, οι Αλβανοί θα πνιγούν στο σάλιο μας, και σεις λέτε ότι θα έρθει απειλή από την Αλβανία; Δεν μπορώ να το πιστέψω». «Άκου το Γέροντα!», μου απάντησε (Υποστράτηγος ε.α., Τσιαλίκης Χρήστος).
Η Ελλάδα ξαναβγάζει σύγχρονους ήρωες
Και τώρα, να!, που και πάλι ή ξανά, η σημερινή Ελλάδα, μαζί με τους ανθέλληνες κυβερνο-προδότες, άρχισε να ξαναβγάζει σύγχρονους ήρωες. Ανθίζουν, μοσχοβολούν και γιορτάζουν και πάλι τα ανά την υφήλιο παιδιά της. Όπως ο ομογενής Κωνσταντίνος: που δεν ήταν ένας εκκλησιαστικός άρχοντας, δεν ήταν κάποιος πασίγνωστος, δεν ήταν στρατηγός, δεν ήταν πολιτικός, αλλά, ήταν ένας αγνός, απλός και μεροκαματιάρης σιδεράς. Ένας ευλογημένος αλουμινάς! Μια θεόσταλτη εξέχουσα προσωπικότητα. Ένας φωτοδότης και λαμπιρίζων φάρος για όλους εμάς τους υπόλοιπους και βολεμένους!
Μια πνευματική μορφή και κοψιά πραγματικού, σύγχρονου και φωτισμένου Έλληνα. Ο αθάνατος νέος, που ζήτησε, λίγες μέρες πριν τον εκτελέσουν, προκαθορισμένα και εν ψυχρώ, να ανεγερθεί νέος ιερός ναός στο αγαπημένο του χωριό. Όπως είπε, κατά λέξη, ο Βορειοηπειρώτης ήρωας: «Να χτιστεί εκκλησία στο χωριό». Το άκρως αντίθετο, δηλαδή, όλων αυτών που κάνουν οι Χριστοπόλεμοι και κοπρώνυμοι κυβερνώντες.
Που, όλοι τους, ως λευκασμένο αντεθνικό μίασμα και συνονθύλευμα, ασελγούν βιαίως και παρά φύση επί της τρισένδοξης Ελληνικής ιστορίας, όσο, ομοίως, και επί των ιερών και των οσίων των αθάνατων και πιστών προγόνων μας.
Τώρα. Με διεθνικά γεωπολιτικά επίκεντρα την Τουρκία και τον Ερντογάν, οι καταστάσεις και η αλληλουχία των γεγονότων έχουν ήδη ανατραπεί: τις γεωπολιτικές αναλύσεις, τις προλαβαίνουν οι εξελίξεις.
Τα προσχεδιασμένα παγκόσμια γεγονότα, τρέχουν εωσφορικώς και ομιλούν πλέον από μόνα τους. Αυτοπαρουσιάζονται… Κατά παραχώρηση Κυρίου, η δύναμη των σημερινών Εβραίων και τέκνων της κατάρας, είναι τόση, που όλα πια, ανέκκλητα και ανεμπόδιστα πήραν τον φρικτό διεθνικό τους δρόμο. Μπαίνουμε στην επόμενη φάση του Γ’ ΠΠ, που είναι η υπερ-λεπτομερώς προσχεδιασμένη Ελληνο-Τουρκική σύρραξη!
Οι διεθνείς Σιωνιστές, με τους ανά την υφήλιο Χριστομάχους και επίχρυσους κομπάρσους τους (ιλλουμινάτοι, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΝΤ, κλπ), συνεχίζουν την περεταίρω υλοποίηση του προαιώνιου σχεδίου τους, που καταλήγει, κατά σειρά ή διαδοχικώς: πρώτον, στον Γ’ ΠΠ, δεύτερον, στο σφράγισμα/τσιπάρισμα και, τέλος, τρίτον, την έλευση του Εβραίου μεσσία (αντίχριστος). Επίσης, σύμφωνα με τις προρρήσεις σύγχρονων αγίων ασκητών μας, κάποιοι από εμάς περιμένουμε να απομακρυνθεί ο Τσίπρας από πρωθυπουργός όσο, επίσης, να εκλείψει και ο Ερντογάν.
Εισέτι, στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, τα διεθνή γεγονότα τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Η κατάσταση περιπλέκεται έτι περεταίρω και έχει κτυπήσει παντού συναγερμός. Τα πράγματα εκτραχύνθηκαν πλήρως. Οι Αγαρηνοί (Τούρκοι) απειλούν ρητώς και ευθέως την Ελλάδα: «Αν πλησιάσετε τον Πορθητή σας βυθίζουμε». Έτσι ακριβώς όπως προκαλούν και οι φίλοι των Τούρκων, οι μουσουλμανο-Αλβανοί: μετά την εκτέλεση του Έλληνα υπηκόου από την αστυνομία στη Βόρεια Ήπειρο. Με άλλα λόγια, οι Τούρκοι ευθέως προκαλούν ολόκληρο τον ελληνισμό στο Αιγαίο, στο Ιόνιο, στην Κύπρο και στη Μεσόγειο.
Προσέτι, η Τουρκία δημιουργεί Ζώνη αποκλεισμού γύρω από το «Barbaros», ενώ ήδη ανακοίνωσε επισήμως πως επαναπροσδιόρισε και τους κανόνες στρατιωτικής εμπλοκής. Επίσης, ο άρρωστος με καρκίνο Ερντογάν απειλεί, ξανά και πάλι, την μεγαλόνησο Κύπρο. «Μας θλίβουν οι καταδικασμένες σε αποτυχία απόπειρες, όπως οι μονομερείς έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, διαμηνύοντας εισέτι ότι η Τουρκία θα απαντήσει «σθεναρά».
Κόκκινος συναγερμός στο Αιγαίο.
Πέραν αυτών, «κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στην Τουρκική Αεροπορία. Η κατάσταση υψίστης ετοιμότητας, αφορά όλες τις τουρκικές αεροπορικές βάσεις νότια και νοτιοανατολικά της χώρας και ειδικά στο Ινσιρλίκ. Μάλιστα, όπως τονίζουν, ο εν λόγω πολεμικός συναγερμός θα διαρκέσει αρκετούς μήνες. Ταυτόχρονα, οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως σε ετοιμότητα βρίσκονται, επίσης, και δυνάμεις Πεζοναυτών. Τα ΜΜΕ της γείτονος τονίζουν συνεχώς και χαρακτηριστικά, πως η Ελλάδα δεν θα αποδεχτεί ποτέ τα τουρκικά δικαιώματα σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο και, συνεπώς: …πρέπει να είμαστε έτοιμοι.
Από την άλλη πλευρά, γραμμή «πυρός» από Σαμοθράκη μέχρι Καστελόριζο έστησε επίσης η Ελλάδα, μετά τον ορυμαγδό των τουρκικών προκλήσεων. Με το casus belli για τα 12 ναυτικά μίλια και την επαναφορά της απαίτησης δια στόματος του υπουργού άμυνας, κ. Ακάρ, για αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δραματικά. Εκρηκτικά. Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο μας υπενθυμίζει το ρηθέν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού: «Θάρθη ξαφνικά (ο πόλεμος)• ή το βόδι στο χωράφι (Νοέμβριος μήνας)…».
Η Ελλάδα με ΝΟΤΑΜ, που εκδόθηκε στις 24 Οκτωβρίου, προχώρησε σε δίμηνη δέσμευση περιοχών σε όλο το εύρος του ανατολικού Αιγαίου. Αυτό αποτελεί μια ξαφνική στρατιωτική κινητοποίηση από την δική μας πλευρά. Άραγε, τι συμβαίνει; Τι έρχεται; Πλέον, η γενικότερη διεθνική κατάσταση γύρω από το περιφερειακό γεωπολιτικό επίκεντρο, που είναι η Τουρκία, είναι ή χαρακτηρίζεται από το βαθύ πορτοκαλί! Τα γεγονότα και όλα τα λαμβάνοντα χώρα γύρω από την Τουρκία είναι καταιγιστικά! Κατακλυσμιαία…
Για παράδειγμα, το γεωπολιτικό παρασκήνιο πίσω από το Ουκρανικό, φέρνει όλο και μεγαλύτερες διαιρέσεις. Το μεγαλύτερο Ανατολικό Ορθόδοξο σχίσμα, μετά το μεγάλο σχίσμα του 1054, είναι πλέον γεγονός. Με παραχώρηση του Τριαδικού Θεού, μετά την πρωτόφαντη και γιγάντια αποστασία μας από τον Κύριο, τα φοβερά εκκλησιαστικά γεγονότα, με φόντο αυτή την φορά την Ουκρανία, απλώνονται πια εμπρός μας.
Η χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και η επακόλουθη διάσπαση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, σηματοδοτούν το μεγαλύτερο και νεότερο σχίσμα στον Ορθόδοξο κόσμο. Με ότι αυτό σημαίνει ή συνεπάγεται.
Τελειώνοντας και πριν κλείσω, θα σας υπενθυμίσω κάποια από τα φωτισμένα λόγια του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου: «Πρέπει να πέσουν μερικοί, για να σωθεί η κατάσταση. Ένας που δεν έχει παλαβή φλέβα δεν μπορεί να γίνη ούτε άγιος ούτε ήρωας. Γι᾿ αυτό χρειάζεται να πάρη μπρός μέσα μας η μηχανή, να δουλέψη η καρδιά, η παλληκαριά. Η καρδιά πρέπει να παλαβώση. Πρέπει να πέσουν μερικοί, για να σωθή η κατάσταση. Δύσκολα χρόνια!…
Θα περάσουμε τράνταγμα. Ξέρετε τί θα πη τράνταγμα; Αν δεν έχετε λίγη κατάσταση πνευματική, δεν θα αντέξετε. Θεός φυλάξοι, θα φθάσουμε να έχουμε ακόμη και άρνηση πίστεως. Κοιτάξτε να αδελφωθήτε, να ζήσετε πνευματικά, να γαντζωθήτε στον Χριστό. Αν γαντζωθήτε στον Χριστό, δεν θα φοβάστε ούτε διαβόλους ούτε μαρτύρια. Οι άνθρωποι στον κόσμο έχουν από πολλές πλευρές στριμώγματα, φόβους. Αλλά, όταν κανείς είναι κοντά στον Χριστό, τί να φοβηθή;». Αμήν.
ΥΓ. ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟΝ «ΣΤΥΛΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ»

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις