Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΑΤΡΟΠΗ - Προβάδισμα Της Χρυσής Αυγής Έναντι Του Σύριζα Για Τη 2η Θέση – Ανατροπή Στο Πολιτικό Σκηνικό!

Μια αποκαλυπτική πολιτική ανάλυση από το Bankingnews.gr παρουσιάζει το προβάδισμα της Χρυσής Αυγής έναντι του Σύριζα για την δεύτερη θέση στις επόμενες εκλογές.

Το πλεονέκτημα το έχει η Χρυσή Αυγή για 6 λόγους σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Νομοτελειακά η Χρυσή Αυγή θα δώσει μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ για την δεύτερη θέση στην ελληνική βουλή. Αυτό ίσως να μην συμβεί στις επόμενες εκλογές εάν είναι πρόωρες, αλλά εάν καθυστερήσουν τότε είναι πολύ πιθανό η Χρυσή Αυγή να κλείσει επιθετικά την ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί η Χρυσή Αυγή έχει το πλεονέκτημα και ο ΣΥΡΙΖΑ το μειονέκτημα;
Πρωτίστως να αναφέρουμε ότι υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν την Χρυσή Αυγή σε ποσοστό πάνω από 10% – υπάρχει και μια που δίνει 12% – και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 16%. Η ΝΔ έχει μια απόλυτα διακριτή διαφορά μεταξύ 10% με 12% από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτή η διαφορά τείνει να παγιωθεί. Η ΝΔ όχι απλά θα είναι πρώτο κόμμα, αλλά θα είναι πρώτο κόμμα με διαφορά. Αυτή την στιγμή οι συσχετισμοί στο εκλογικό σώμα είναι διακριτοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει μεγαλύτερο εκλογικό σώμα σε σχέση με την Χρυσή Αυγή.
Όμως το πλεονέκτημα το έχει η Χρυσή Αυγή για 5 λόγους:
1) Ο ΣΥΡΙΖΑ διακυβέρνησε την Ελλάδα και απέτυχε. Δεν πέτυχε λίγο, αλλά απέτυχε ιδεολογικά. Νομοτελειακά οι δανειστές θα αγγίξουν το εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ τους δημοσίους υπαλλήλους και όταν αυτό συμβεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει εκλογικά. Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα, θα έρθει αντιμέτωπος με την απόλυτη αποτυχία. Αυτό δεν μπορεί και δεν πρόκειται να το αποφύγει.
2) Η εύστοχη στάση της Χρυσής Αυγής να υποστηρίξει τον Trump, προσέξτε ήταν το μόνο κόμμα που προ των εκλογών βγήκε και στήριξε τον Trump δείχνει πόσο καθαρή θέση και εικόνα έχει για τις αλλαγές που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη στην κοινωνία.
3) Στην εν εξελίξει δίκη δε φαίνεται να προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία.
4) Όμως υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που χρήζει μεγάλης προσοχής. Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος χωρίς να έχει κρατική χρηματοδότηση. Έχουν συγκεντρωθεί κάποια εκατομμύρια τα οποία είναι παγωμένα και δεν μπορεί να πάρει η Χρυσή Αυγή. Όταν όμως θα υπάρχει η δικαστική απόφαση, οι λογαριασμοί θα ξεμπλοκάρουν, οπότε θα έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει πολύ περισσότερα για την προβολή του κόμματος.
5) Το προσφυγικό είναι ένας εφιάλτης για την Ελλάδα. Στα παραμεθόρια νησιά ας μην υπάρχουν αυταπάτες η κατάσταση είναι τραγική. Το βασικό επιχείρημα της Χρυσής Αυγής δικαιώνεται για τους πρόσφυγες.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις