Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ - «Από την πρώτη στιγμή είπε πως με ηχογραφεί» – Ο Στουρνάρας «καίει» τον Πολάκη στην κατάθεσή του

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε πως το γεγονός της ηχογράφησης δεν αρνήθηκε αμέσως μόλις προέκυψε το όλο θέμα ο Παύλος Πολάκης

Στον εισαγγελέα προσήλθε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση ηχογράφησης της συνομιλίας που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας κατέθεσε για περίπου δύο ώρες και ισχυρίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα πως ο κ. Πολάκης του τηλεφώνησε στο κινητό προκειμένου να του διαμαρτυρηθεί για την έρευνα που διατάχθηκε για το δάνειο που είχε πάρει από την Τράπεζα Αττικής και μάλιστα, ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε πως από την πρώτη στιγμή ο κ. Πολάκης του είπε πως τον ηχογραφεί. Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε πως ποτέ δεν συναίνεσε σε κάτι τέτοιο.
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε πως το γεγονός της ηχογράφησης δεν αρνήθηκε αμέσως μόλις προέκυψε το όλο θέμα ο Παύλος Πολάκης, αλλά με καθυστέρηση  και όταν ήδη είχε γίνει η εισαγγελική παρέμβαση για αδίκημα που επισύρει ποινές ως και δέκα χρόνια κάθειρξη.
Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε πως αν ο κ. Πολάκης δεν είχε σκοπό να τον ηχογραφήσει θα τον καλούσε στο τριψήφιο όπως όλοι οι υπουργοί και στο οποίο δεν μπορεί να γίνει καταγραφή συνομιλίας.
Παράλληλα κατέθεσε πως η δημοσιοποίηση της συνομιλίας αποδεικνύει πως τον κατέγραψε ο κ. Πολάκης αφού είναι αδύνατο να θυμάται κανείς λέξη προς λέξη τι ειπώθηκε.
Τόνισε επίσης πως ο ίδιος ο κ. Πολάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ δήλωσε ότι έδωσε σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα το περιεχόμενο της συνομιλίας από μνήμης.

Ο διάλογος:

ΠΟΛΑΚΗΣ: Ο κ. Στουρνάρας;
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Μάλιστα, ο ίδιος.
Π: Είμαι ο Παύλος ο Πολάκης.
Σ: Γεια σας τι κάνετε;
Π: Είμαι πάρα πολύ καλά. Σας πήρα τηλέφωνο γιατί θέλω να σας πω ότι πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειο που πήρα από την Attica Bank. Αυτός είναι ο θεσμικός σας ρόλος.
Σ: Μα όχι εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι
Π: Είδα πως έχετε βγάλει μία ανακοίνωση.
Σ: Όχι δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση.
Π: Μα εδώ έχει πλημμυρίσει όλος ο κόσμος ότι θα ελέγξετε το δάνειο μου.. Και τέλος πάντων δεν θέλω να μου πείτε κάτι… Καλά το κάνετε. Θέλω να σας πω το εξής: Μόλις τελειώσετε τον έλεγχο με το δικό μου δάνειο, σας παρακαλώ πολύ, να ελέγξετε και τα εξής δάνεια.
1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια,
2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,
3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα,
4. Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος –ποσό 33 εκατ. ευρώ- που ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι απαιτητό από το 2017 αλλά η κεντρική τράπεζα δεν έχει κάνει τίποτα.
Εγώ πήρα να σας πω ότι καλά κάνετε κι ελέγχετε εμένα, αλλά μόλις τελειώσετε με μένα, γιατί καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται, να ελέγξετε κι αυτά. Γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο.
Σ: Να σας πω… Επειδή υπήρξε ένα δημοσίευμα και η Εποπτική Αρχή ζητάει έλεγχο για το προϊόν το οποίο προσφέρουνε διότι η Τράπεζα Αττικής είναι από αυτές που ελέγχουμε εμείς ενώ οι άλλες είναι συστημικές και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε.
Π: Τι μου λέτε κ. Στουρνάρα; Ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τις τράπεζες που έδωσαν τα δάνεια που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τα μνημόνια και μπορείτε να ελέγξετε μόνο τις συνεταιριστικές; Τι σόι κεντρικός τραπεζίτης είστε;
Σ: Όχι, έχει αλλάξει πλέον κι αν μου πει ο SSM θα το κάνω.
Π: Δηλαδή ο SSM σας είπε να ελέγξετε την Attica και το δικό μου δάνειο; Μάλιστα. Να σας κάνω και μία δεύτερη ερώτηση. Επειδή ο Πανταλάκης είναι δικός σας από όσο ξέρω…
Σ:Μπα, όλοι δικοί μου είναι.
Π: Ναι, δικοί σας, συνεργάτες σας κλπ… Να σας πω, ο κ. Πανταλάκης σας έδωσε το δικό μου το δάνειο κι εσείς το δώσατε στο Πρώτο Θέμα;
Σ: Όχι, δεν έκανα τέτοιο πράγμα, αν είναι δυνατόν.
Π: Εντάξει, σας πιστεύω ότι δεν το κάνατε. Ωραία, επαναλαμβάνω λοιπόν, όταν ελέγξετε το δικό μου, ελέγξτε και τα άλλα γιατί αλλιώς θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε την έρευνα.
Σ: Μάλιστα, καλά.
Π: Καλό απόγευμα.
Σ: Καλό απόγευμα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις