Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Ερντογάν: Τζαμί και με «σοβαρές αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις» η Αγιά Σοφιά

Αρχιτεκτονικές μετατροπές εντός της Αγιάς Σοφιάς, αργότερα, προανήγγειλε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να αποκτήσει πνευματική ατμόσφαιρα ο χώρος,
αν και είπε πως αρχικά μετά τις εκλογές θα γίνει αλλαγή του ονόματος από μουσείο σε τζαμί και αργότερα θα δουν και το θέμα της προσευχής.

Στη συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι ΤΡΤ, ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, διερωτήθηκε εάν η Αγιά Σοφιά είναι μουσείο ή τζαμί, λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να λυθεί αυτό.

«Η Αγιά Σοφιά κέρδισε το καθεστώς του μουσείου πρόσφατα. Πρώτα πρέπει να αποδώσουμε στην Αγιά Σοφιά την πραγματική της ταυτότητα. Ποια είναι αυτή; Τζαμί. Αυτό πρέπει να το διευθετήσουμε. Μετά λένε ότι στο Σουλτάναχμετ (Μπλε Τζαμί) η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά επειδή η Αγιά Σοφιά βρίσκεται στο καθεστώς της Αγιάς Σοφιάς μπαίνει κανείς με εισιτήριο. Εμείς είπαμε αυτό μπορεί να διευθετηθεί».

«Γι' αυτό, για να γίνει δωρεάν η είσοδος στην Αγιά Σοφιά πρέπει να γίνουν κάποιες σοβαρές αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις εντός. Σε αυτές τις αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις αναφέρθηκα και για να είναι πιο άνετη η είσοδος πρέπει να γίνει έλεγχος του δαπέδου, και μαζί με τον έλεγχο του δαπέδου να γίνει βήμα που να προσδίδει την πραγματική πνευματική ατμόσφαιρα στον χώρο. Γι' αυτό και είπαμε ότι μετά τις εκλογές θα καθίσουμε να δουλέψουμε, να κάνουμε βήματα με βάση τον νόμο και να μετατρέψουμε την Αγιά Σοφιά από μουσείο σε τζαμί. Ο οδικός μας χάρτης και τα σχέδιά μας για το θέμα της προσευχής θα τα κάνουμε με βάση αυτό αργότερα. Πρώτα ο θεός θα προχωρήσουμε αυτή τη διαδικασία με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις