Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Πως να εντοπίσετε κρυφές κάμερες σε ένα δωμάτιο (βίντεο)

Μεγάλο ζήτημα έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με τις κρυφές κάμερες που μπορεί να βρίσκονται σε σπίτια βραχυπρόθεσμης μίσθωσης ανά τον κόσμο

Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουν αναφερθεί ακόμα τέτοια κρούσματα, ωστόσο επί τη ευκαιρία του πρόσφατου σεισμού στην Αθήνα, κυκλοφόρησαν ουκ ολίγα βίντεο από κάμερες ασφαλείας – εντυπωσιακός ο αριθμός τους – κάτι που υποδηλώνει ότι… και ο Έλληνας τα πάει καλά με τις κάμερες!

Παρότι η πλατφόρμα της Airbnb θέτει ξεκάθαρους κανόνες σχετικά με την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας, έχουν ήδη καταγγελθεί παρατυπίες στο εξωτερικό, και δυστυχώς η πλατφόρμα δεν έχει επιπτώσεις σε αυτή την περίπτωση, παρά μόνο ο εκάστοτε ιδιοκτήτης ο οποίος αποκλείεται από αυτήν.

Οι κανονισμοί της πλατφόρμας αναφέρουν:

Τα Πρότυπα και οι Προσδοκίες μας απαιτούν από όλα τα μέλη της κοινότητας της Airbnb να σέβονται την ιδιωτική ζωή των άλλων. Πιο συγκεκριμένα, απαιτούμε από τους οικοδεσπότες να ενημερώνουν για όλες τις κάμερες ασφαλείας και άλλες κάμερες που μπορεί να υπάρχουν στις καταχωρήσεις τους, ενώ απαγορεύουμε οποιαδήποτε κάμερα ασφαλείας και άλλη συσκευή μαγνητοσκόπησης σε ορισμένους ιδιωτικούς χώρους (όπως υπνοδωμάτια και μπάνια), ανεξάρτητα με το αν υπάρχει ενημέρωση.
Αν είστε οικοδεσπότης και έχετε οποιαδήποτε κάμερα ασφαλείας ή άλλη συσκευή μαγνητοσκόπησης μέσα σε μια καταχώρηση ή γύρω από αυτή, ακόμη και αν δεν είναι ενεργοποιημένη ή συνδεδεμένη, απαιτούμε να ενημερώνετε τους επισκέπτες, συμπεριλαμβάνοντας τη συγκεκριμένη πληροφορία στους Κανόνες Σπιτιού σας. Επιπλέον, απαιτείται να ενημερώνετε αν ηχογραφείτε. Αν ένας οικοδεσπότης ενημερώσει σχετικά με τη συσκευή μετά την πραγματοποίηση μιας κράτησης, η Airbnb θα επιτρέψει στον επισκέπτη να ακυρώσει την κράτηση και να λάβει επιστροφή χρημάτων. Ενδέχεται να ισχύουν ποινές ακύρωσης για τον οικοδεσπότη.
Στο ακόλουθο βίντεο θα δείτε που θα μπορούσαν να υπάρχουν κρυμμένες κάμερες και πως μπορείτε να τις εντοπίσετε:




ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις