Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Έλληνας σχεδιαστής κατέκτησε διεθνή διάκριση για συσκευασία αυγών που φυτεύεται και βλασταίνει

Η Biopack όχι απλώς δεν αφήνει ίχνος απορριμμάτων αλλά μεταμορφώνεται σε έναν μικρό κήπο.

νας Έλληνας σχεδιαστής από τη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Μπόσνας, αναδείχθηκε πρόσφατα νικητής στον διαγωνισμό Young Balkan Designers 2019 για μια όχι
απλώς ανακυκλώσιμη, αλλά οργανική συσκευασία αυγών που μετά το τέλος της χρήσης της μεταμορφώνεται σε μικρό κήπο.
Η Biopack, όπως ονομάστηκε, φτιάχνεται από χαρτοπολτό, αλεύρι, άμυλο και οργανικούς σπόρους και όταν πλέον έχει ολοκληρώσει τη χρηστική αποστολή της, φυτεύεται και βλασταίνει. «Η ανακύκλωση είναι μια μορφή διαχείρισης των απορριμμάτων που συνίσταται στη μετατροπή τους σε επαναχρησιμοποιούμενα προϊόντα» σχολιάζει ο σχεδιαστής στην ιστοσελίδα του (georgebosnas.com) και προσθέτει:
«Η ανακύκλωση μια διαδικασία με πολλά βήματα, που περιλαμβάνει τη μεταφορά, τον διαχωρισμό, την επεξεργασία και τη μετατροπή των υλικών σε νέα προϊόντα. Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί το ποσό της ενέργειας που καταναλώνει. Η οικονομία δεν ευδοκιμεί από τις προσπάθειες για ανακύκλωση – γιατί γίνεται όλο και πιο ακριβή η διαδικασία επεξεργασίας όλων των απορριμμάτων που παράγουμε. Η Biopack είναι μια συσκευασία σχεδιασμένη έτσι ώστε να είναι οικολογική σε κάθε επίπεδο. Μετά την κατανάλωση των αυγών ο χρήστης αντί να την πετάξει ή να την ανακυκλώσει, την ποτίζει ή τη φυτεύει έτσι ώστε οι σπόροι να εξελιχθούν σε φυτά. Η βασική ιδέα και ο στόχος είναι η δημιουργία ενός προϊόντος αληθινά φιλικού προς το περιβάλλον».

Δείτε φωτογραφίες της Biopack:



Δείτε παρακάτω βήμα βήμα πώς χρησιμοποιείται:

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις