Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Η Airbnb βάζει "φωτιά" στα ενοίκια - Πώς διαμορφώνεται το χρηματιστήριο των τιμών στα μεγάλα αστικά κέντρα

Aκόμη και πάνω από έναν βασικό μισθό θα πρέπει να διαθέσουν για το ενοίκιο ενός διαμερίσματος όσοι αναζητούν σπίτι στο κέντρο της Αθήνας.


Μια γκαρσονιέρα μόλις 31 τ.μ επιπλωμένη στο Μετς φθάνει να ενοικιάζεται προς 650 ευρώ ενώ ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. στο Κουκάκι ενοικιάζεται 1.000 ευρώ τον μήνα.

Η μόδα των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb έχει βάλει φωτιά στα ενοίκια των κατοικιών. Την τελευταία διετία το Κουκάκι έγινε ακριβότερο από την Εκάλη. Τα στοιχεία της αγοράς δείχνουν ότι στο κέντρο της Αθήνας οι τιμές ενοικίασης των κατοικιών συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, ενώ εντυπωσιακή αύξηση 23,89 % καταγράφεται στα δυτικά προάστια, όπου για ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. το μέσο ενοίκιο φθάνει τα 619 ευρώ, όταν πριν από έναν χρόνο το ίδιο διαμέρισμα ενοικιαζόταν 500 ευρώ τον μήνα. Την ανηφόρα έχουν πάρει τα ενοίκια και στον Πειραιά. Οι τιμές στο κέντρο του Πειραιά σημειώνουν αύξηση 10,6%.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τις τιμές ενοικίασης
Με πληροφορίες από την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις