Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

EKTAKTO – Εξελίξεις-«φωτιά» σε Μ.Ανατολή: Οι Ρώσοι μετέφεραν πυραύλους Zircon & μυστικά όπλα στη Συρία – Κινητοποίηση και από Ιράν

Είμαστε στο χείλος ενός τρομερού πολέμου στην Μέση Ανατολή, μετά την ανακοίνωση της Τεχεράνης ότι εμπλουτίζει ουράνιο για πυρηνικές κεφαλές, μη
ακολουθώντας την συμφωνία του 2015, ενώ ο Νετανιάχου δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να αφήσει το Ιράν, να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Η Ρωσία που ευρίσκεται στη Συρία και είναι σύμμαχος του Ιράν τι θέση παίρνει τελικά σε όλα αυτά;
Σύμφωνα με συριακές πηγές, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πάρει “φωτιά”, ενώ επιβεβαιώνεται και από στοιχεία του συριακού τύπου, η πορεία πολλών ρωσικών πολεμικών πλοίων δια μέσω του Βοσπόρου, τα οποία μετέφεραν “βαριά όπλα” και πυραύλους στην Συρία, η φύση των οποίων είναι ακόμα άγνωστη.
Εκπρόσωποι του συριακού στρατού δεν έχουν δώσει ακόμη επίσημες διευκρινήσεις σχετικά με το θέμα αυτό, ωστόσο προφανώς, η παράδοση βαρέων όπλων στη Συρία συνδέεται με πολλά και ειδικά με την στάση των Αμερικανών σε σχέση με τις πετρελαιοπηγές στην Συρία, αλλά και με την κατάσταση μεταξύ Ισραήλ-ΗΠΑ και Ιράν.
Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι αυτή τη στιγμή, οι πληροφορίες αναφέρουν σύμφωνα με ορισμένες πηγές, την παρουσία πολλαπλών πυραυλικών συστημάτων εκτόξευσης και συστημάτων  ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι “κάποια” ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν εφοδιαστεί και με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon.

Η ρωσική πλευρά όπως είναι φυσικό, δεν σχολιάζει αυτές τις πληροφορίες αυτή τη στιγμή, όμως οι ειδικοί διευκρινίζουν ότι μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη και για πρόσθετα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, τα οποία θα τοποθετηθούν στις πρώην στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, που επί του παρόντος καταλήφθηκαν όλες από ρωσικά στρατεύματα.
Χθες το βράδυ επίσης, Ισραηλινός στρατηγός προειδοποίησε ότι το Ιράν θα μπορούσε να ξεκινήσει μια «περίπλοκη» επίθεση κατά του Ισραήλ. Ανώτατος αξιωματικός του ισραηλινού στρατού προειδοποιεί ότι το Ιράν θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές ζημιές, εάν επιλέξει να επιτεθεί στο Ισραήλ.
«Υπάρχουν επίλεκτες ιρανικές δυνάμεις της δύναμης Quds στα υψώματα του Γκολάν», δήλωσε ο επικεφαλής του επιχειρησιακού αρχηγείου του IDF, ο στρατηγός Aharon Haliva.
«Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι το 2020 μπορεί να είναι ένα δυσμενές έτος από την άποψη της ασφάλειας”, συνέχισε ο ίδιος.
Ο Χαλίβα αναφέρει την επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας το Σεπτέμβριο ως παράδειγμα των δυνατοτήτων των ιρανικών δυνάμεων.
«Ήταν μια “ύπουλη” στρατιωτική επίθεση που κατάφερε να ξεγελάσει τις δυνάμεις των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας, όποιος λέει ότι δεν μπορεί να συμβεί και σε εμάς αυτό, δεν είναι επαγγελματίας», δηλώνει ο ίδιος.
Με λίγα και απλά λόγια, άλλο πράγμα οι κάθε λογής δηλώσεις πολιτικών αξιωματούχων και λοιπών, και άλλο πράγμα οι μαζικές μετακινήσεις στρατιωτικών δυνάμεων ή οπλικών συστημάτων, οι πρώτες είναι πολλές φορές “ αέρας κοπανιστός», οι δεύτερες όμως είναι ξεκάθαρο προοίμιο στρατιωτικών εξελίξεων, πάσης φύσεως.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις