Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΒΡΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ... Ο Ερντογάν δημιούργησε τη δική του ισλαμική πολιτοφυλακή! Για να προλάβει νέο πραξικόπημα...

Τούρκοι "φύλακες" θα ελέγχουν τους πολίτες στην χώρα ασκώντας παράλληλα καθήκοντα με την τουρκική αστυνομία και ουσιαστικά θα ελέγχουν την ίδια την αστυνομία.


Πλήρης επιβεβαίωση του άρθρου περί επικειμένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, το οποίο “μυρίζει στον αέρα” της γειτονικής χώρας. Εκεί αναφέραμε ότι μεγάλη ανησυχία επικρατεί στη γειτονική χώρα, μετά την πρόσφατη αναφορά του αμερικανικού ινστιτούτο Rand, (το οποίο απηχεί τις απόψεις του βαθέως αμερικανικού κράτους), περί έντονης δυσαρέσκειας σε χιλιάδες χαμηλόβαθμα στελέχη του τουρκικού στρατού, της στρατοχωροφυλακής και της αστυνομίας, από την πολιτική του Τούρκου προέδρου.

Σήμερα λοιπόν οι Κεμαλιστές, κατηγορούν τον Ερντογάν ότι “συγκροτεί παράλληλη οργάνωση με αυτήν της τουρκικής αστυνομίας, με σκοπό βέβαια τη διατήρησή του στην εξουσία".

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) που ηγείται της αντιπολίτευσης, αντιτάσσεται σφοδρά σε νέο νομοσχέδιο που αποσκοπεί σε “κουτσούρεμα” των εξουσιών των Τούρκων αστυνομικών, κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) για ίδρυση παράλληλης αστυνομικής οργάνωσης.

Η επιτροπή εσωτερικών υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου ξεκίνησε την συζήτηση επί σχεδίου νόμου του ΑΚΡ για τους αστυνομικούς, από χθες Τετάρτη.

Το σχέδιο νόμου επιτρέπει στις δυνάμεις της αστυνομίας και της χωροφυλακής να προσλαμβάνουν φύλακες-παρατηρητές για να βοηθούν στην επιβολή του νόμου, δίνοντας σε αυτούς την εξουσία να κουβαλούν όπλα και να διενεργούν διάφορους ελέγχους.

Οι φύλακες θα αναφέρουν στις τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, τα άτομα που υποπτεύονται ότι προβαίνουν σε αντεθνικές και άλλες ύποπτες για το τουρκικό καθεστώς ενέργειες,όπως, ναρκωτικά, τυχερά παιχνίδια, πορνεία κά, μέχρι και έλεγχο ταυτότητας.

Ο Ali Öztunç, μέλος του κόμματος CHP, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν αντιτίθεται σε ολόκληρο το νομοσχέδιο, αλλά μόνο σε ορισμένα άρθρα, ιδίως σε εκείνα που αφορούν την μεταφορά εξουσιών της αστυνομίας σε πολίτες-φύλακες.

"Το νομοσχέδιο δίνει σε αυτούς τους φύλακες την εξουσία να διεξάγουν «επιχειρήσεις έρευνας» ενώ θα μπορούν να πραγματοποιούν και συλλήψεις. Ένας φύλακας θα μπορεί να σταματά μια κοπέλα, φοιτήτρια για παράδειγμα τη νύχτα για να της ζητήσει ταυτότητα;» ρώτησε ο Κεμαλιστής βουλευτής. "Δημιουργούν μια παράλληλη αστυνομική οργάνωση", δήλωσε ο Öztunç.
Η Ένωση Προοδευτικών Δικηγόρων κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι προσπαθεί να δημιουργήσει το δικό του στρατό.

"Εάν δώσετε πλήρεις εξουσίες σε άτομα που δεν έχουν λάβει επαγγελματική αστυνομική κατάρτιση και είναι ανίκανα, δεν θα μπορέσετε να παράγετε αποτελέσματα. Αυτή η κατάσταση θα δημιουργήσει έχθρα και μίσος, ανάμεσα στους πολίτες, φέρνοντας τον έναν ενάντια στον άλλο ", δήλωσε ο Μουράτ Γιλμάζ, επικεφαλής του παραρτήματος της ένωσης δικηγόρων της Άγκυρας.

Όλα αυτά σίγουρα αφορούν το εσωτερικό της Τουρκίας, το οποίο πιθανότατα “βράζει” λόγω των τεραστίων οικονομικών προβλημάτων, αλλά θα σταθούμε ειδικά σε ένα κομμάτι της έκθεσης του αμερικανικού ινστιτούτου Rand.

''Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις του τουρκικού στρατού. Οι διώξεις συνεχίζονται, με τους "μικρούς" αξιωματικούς να σκέφτονται να προβούν ακόμα και σε πράξεις, καθώς ανησυχούν πως έρχεται η σειρά τους. Μάλιστα υπάρχει το ενδεχόμενο και ενός νέου πιθανού κινήματος κατά του καθεστώτος''.

Μιλάμε για την Τουρκία, στην οποία υπάρχει πλούσιο ιστορικό στρατιωτικών κινημάτων και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό ο Σουλτάνος Ερντογάν, πιο πολλοί Τούρκοι θα είναι μέσα στις φυλακές, παρά έξω από αυτές. Αυτό το σκηνικό όμως σίγουρα δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις