Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ALERT - EKTAKTO TΩΡΑ - Έβρος: Οι Τούρκοι συνέλαβαν τη δημοσιογράφο του OPEN Μαρία Ζαχαράκη

“Μου είπαν ότι είσαι σε στρατιωτική και απαγορευμένη περιοχή και με συνέλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα” ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV, η απεσταλμένη του Ανοιχτού Καναλιού Μαρία Ζαχαράκη.


Μάλιστα η Μαρία Ζαχαράκη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV είπε ότι «η στρατοχωροφυλακή μας έδιωξε από το σημείο γιατί πολύ απλά δεν ήθελαν να είμαστε εκεί». «Όταν ρώτησα γιατί οι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εκεί μου απάντησαν ότι μπορούν να έρχονται ελεύθερα εδώ. Κατά λέξη μου είπαν ότι “έχουν εντολή από την κυβέρνηση αυτοί να βρίσκονται εδώ”».

«Στη συνέχεια με συνέλαβαν για εξακρίβωση στοιχείων όπου εκεί βέβαια όταν άκουσαν ότι είμαι Ελληνίδα δημοσιογράφος άρχισαν να με κατηγορούν και να με ρωτούν “γιατί δεν ανοίγετε τα σύνορα” λες και ήμουν εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης» πρόσθεσε.

«Όταν τους απάντησα ότι είμαι μόνο δημοσιογράφος συνέχισαν να μου λένε “αν εμείς ερχόμασταν στην Ελλάδα δεν θα μας συλλαμβάνατε και εσείς; Μας συμπεριφέρεστε πολύ πιο άγρια απ’ ότι εμείς» τόνισε στη συνέχεια.

«Έχω μιλήσει με πολλούς μετανάστες, το τονίζω αυτό, και όχι πρόσφυγες. Οι περισσότεροι που βρίσκονται εδώ είναι από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και από την Αφρική. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας, μας έδειξαν τα μηνύματα που τους εστάλησαν στη γλώσσα τους προκειμένου να έρθουν σε αυτό το σημείο» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις