Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Αλληλοσκοτώνονται Τούρκοι και τζιχαντιστές στη βόρεια Συρία


Σκληρός "εμφύλιος" μεταξύ Τούρκων και τζιχαντιστών
Ητζιχαντιστική οργάνωση Hayat Tahrir al-Sham (HTS) η οποία θεωρείται από τις πιο μεγάλες και
σημαντικές στην Συρία, εμπόδισε την είσοδο μιας φάλαγγας του τουρκικού στρατού στην Ντάρα Ίζζα, στην επαρχία Χαλεπίου της Συρίας, σύμφωνα με ομάδα παρακολούθησης του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι οι “σκληροί” Τζιχαντιστές της HTS που επιτηρούν το σημείο ελέγχου Al-Katoura εμπόδισαν την είσοδο τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων την Τρίτη.

Η κίνηση έρχεται καθώς η ένταση ανάμεσα σε τουρκικές δυνάμεις και Τζιχαντιστές έχει αυξηθεί πρόσφατα.

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι οι Ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης HTS επιδιώκουν να ανοίξουν μια εμπορική διάβαση με περιοχές που ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση, και για αυτό είχαν αφαιρέσει ένα οδόφραγμα που είχε τοποθετηθεί τη Δευτέρα από τις τουρκικές δυνάμεις για να εμποδίσει τη διέλευση οχημάτων των μελών της οργάνωσης.

Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί κοντά στη διασταύρωση της πόλης Katian, για να εμποδίσουν τα φορτηγά των Τζιχαντιστών της HTS να  εισέλθουν σε περιοχές που ελέγχονται από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κοντά στην πόλη Ma'ara al-Na'asan, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.

Τρία μέλη του HTS σκοτώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο από τον τουρκικό στρατό αφού οι τουρκικές δυνάμεις κατέστρεψαν σκηνές στην περιοχή Αλ-Καράμα, ενώ  σύμφωνα με πληροφορίες έριξαν πυρά και δακρυγόνα για να ανοίξουν το δρόμο για τη διέλευση τεσσάρων ρωσικών οχημάτων, επιτρέποντας μια κοινή περιπολία με τον τουρκικό στρατό.

Μέλη της HTS στόχευσαν ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα με αντιαρματικό πύραυλο στο χωριό Al-Nayrab την Κυριακή ως αντίποινα τραυματίζοντας Τούρκους στρατιώτες.

Τα τουρκικά αεροσκάφη στόχευσαν επίσης θέσεις της οργάνωσης HTS για πρώτη φορά την Κυριακή κοντά στο Al-Nayrab, σκοτώνοντας δύο Τζιχαντιστές και τραυματίζοντας άλλους τρεις.



Η εφημερίδα Asharq Al-Awsat ανέφερε ότι διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ της οργάνωσης HTS και Τουρκίας για τον τερματισμό της έντασης.

Η οργάνωση αυτή είναι ουσιαστικά μια “βιτρίνα” του ισλαμικού κράτους που είναι γνωστό ότι έχει ενσωματώσει μαχητές από το Μέτωπο της περιβόητης οργάνωσης Al Nusra, η οποία ήταν ο πυρήνας της Αλ Κάιντα.

Πηγές του συριακού παρατηρητηρίου (SOHR) αναφέρουν ότι η κόντρα των δύο πλευρών έχει εκτραχυνθεί και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Οι Τζιχαντιστές αντιδρούν στα σχέδια της Τουρκίας στον αυτοκινητόδρομο M4 και τη συμφωνία με τη Ρωσία.

Πηγές του SOHR ανέφεραν ότι οι τουρκικές δυνάμεις κατεδάφισαν τις περισσότερες σκηνές στην περιοχή όπου υπήρχαν οι πρόχειρες εγκαταστάσεις της οργάνωσης Al-Karama κοντά στην πόλη Al-Nayrab στον αυτοκινητόδρομο Μ4, καθώς αυτές είχαν δημιουργηθεί από διαδηλωτές που αντιτίθενται στη συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και Ρωσίας.


Οι ακτιβιστές του SOHR ανέφεραν πολλές εκρήξεις και πυρά από βαρέα όπλα στην περιοχή. Αυτές οι εξελίξεις σημειώθηκαν μετά την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων από τη μία πλευρά και των Τζιχαντιστών και των φατριών τους από την άλλη με επικεφαλής την οργάνωση Hayyaat Tahrir Al-Sham.

Υπάρχουν φόβοι για κύμα επιθέσεων τόσο στη Συρία όσο και στην Τουρκία όπου ζουν εκαντοντάδες χιλιάδες Τζιχαντιστές.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις