Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΕΛΛΗΝΑΣ Καθηγητής Πνευμονολογίας: «Οι μάσκες δεν προστατεύουν τίποτα - Τις φοράμε μόνο για να γλιτώσουμε το πρόστιμο»!

Πλήρης κατάρρευση του μύθου ότι μια χειρουργική μάσκα μας προστατεύει από τον κοροωνοϊό καθώς αποδόμησε το αφήγημα αυτό ο  καθηγητής Πνευμονολογίας
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος κατά των οποίο η χρήση υφασμάτινων μασκών, τις οποίες θα πλένουμε και θα ξαναφοράμε είναι ένας καλός μηχανισμός για να αποφύγουμε το πρόστιμο αλλά και για να κολλήσουμε οτιδήποτε!

Δηλαδή χίλια δυο άλλα πράγματα πέραν του κορωνοϊού!

«Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι μειώνει κάποια μόλυνση η υφασμάτινη μάσκα», τόνισε, «υπάρχει μόνο η κοινή λογική πως αν είναι στεγνή συγκρατεί κάποια σωματίδια».

«Είναι ένα παιχνίδι του μυαλού χωρίς καμία τεκμηρίωση, ότι αντί να η φορέσω τίποτα ας βάλω μια υφασμάτινη μάσκα, κάτι θα συγκρατήσει», συνέχισε.

«Θα πρέπει όλοι να εκπαιδευτούμε στη χρήση της μάσκας, τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πως στην καλύτερη των περιπτώσεων, μια σωστή μάσκα, χειρουργική, μπορεί να μας προστατεύσει μόνο μερικώς»

«Εφόσον πρόκειται για μάσκες μίας χρήσεως πρέπει κάθε φορά που θα μπαίνουμε σε χώρο συνωστισμού να φοράμε διαφορετική», πρόσθεσε.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις