Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Οι νέες τεχνολογίες που αναζητά η αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων

Η αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (USSOCOM) βρίσκεται σε μια βάση αναζήτησης νέων τεχνολογιών με στόχο να παραμείνει στην αιχμή της
τεχνολογίας και των επιχειρησιακών ικανοτήτων. Τα «θέλω» της USSOCOM, τα οποία συζητήθηκαν τον περασμένο Μάιο, στο συνέδριο «Virtual Special Operations Forces Industry» είναι επιγραμματικά: Βιοτεχνολογία και συστήματα διασύνδεσης ανθρώπου και μηχανής, συστήματα διαχείρισης δεδομένων και δικτύων, νέας γενιάς συστήματα προσβολών ακριβείας, νέας γενιάς συστήματα συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης τακτικού επιπέδου και συστήματα ολοκληρωμένης επίγνωσης της τακτικής κατάστασης του πεδίου μάχης.


Μια άλλη καινοτομία για την οποία έχει δείξει ενδιαφέρον η USSOCOM είναι τα όπλα λέιζερ επί αεροπορικών μέσων, όπως είναι το αεροσκάφος AC-130J. Μάλιστα υπάρχει σε εξέλιξη σχετικό πρόγραμμα, το οποίο έχει ως στόχο τη δοκιμή όπλου λέιζερ σε AC-130J μέχρι το 2022 (μέχρι σήμερα οι δοκιμές γίνονται στο έδαφος με όπλο ισχύος 60-kilowatt). Στον τομέα των ελικοπτέρων η USSOCOM σκοπεύει να αντικαταστάσει τα UH-60 BlackHawk και τα H-6 Little Bird, στο πλαίσιο των προγραμμάτων FLRAA (Future Long-Range Assault Aircraft) και FARA (Future Attack Reconnaissance Aircraft) του Αμερικανικού Στρατού. Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα αντικατάστασης του φορητού οπλισμού με νέα τυφέκια και πολυβόλα των 6,8 χιλιοστών.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις