Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Εκτακτο: (vid) Πρώτη σύλληψη στη Μύκονο για πριβέ πάρτι – Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι σαρωτικοί έλεγχοι στη Μύκονο σε beach bar, κέντρα διασκέδασης, αλλά και σε βίλες που διοργανώνονται πάρτι και παρατηρείται συνωστισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές προχώρησαν ήδη σε μία σύλληψη ενοικιαστή βίλας, ο οποίος είχε διοργανώσει πάρτι με πολλούς καλεσμένους. Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία για τη διοργάνωση του πάρτι και συνέλαβαν τον ενοικιαστεί λίγο πριν την άφιξη των καλεσμένων, βάζοντας τέλος στο πάρτι πριν καν αυτό αρχίσει. Παράλληλα αστυνομικοί πραγματοποίησαν 15 ελέγχους για το αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό σε beach bar και κέντρα διασκέδασης.
Πώς στήνονται τα πριβέ πάρτι σε βίλες της Μυκόνου
Προσκλήσεις μέσω facebook ή Ιnstagram για ξέφρενα πάρτι σε βίλες της Μυκόνου, όπως στην Ιμπιζα Ισπανίας ή Νίκαια Γαλλίας.
Πληρωμές με POS σε λογαριασμούς του εξωτερικού ή μετρητά. Ατομική πρόσκληση ή βραχιολάκι ως πάσο εισόδου για τους πελάτες. Ομάδες οργανωτών πάρτι από το νησί της Ισπανίας και τη Νότια Γαλλία έχουν μετακομίσει στη Μύκονο και στήνουν κρυφά, παράνομα και χωρίς άδεια πάρτι σε πολυτελείς κατοικίες που νοικιάζουν γι΄ αυτόν το σκοπό με τη συμμετοχή 500 και 1.000 ατόμων. Διάσημοι djs από το εξωτερικό ανεβάζουν τη διάθεση των πελατών στα 3-4 τέτοια πάρτι που διοργανώνονται εβδομαδιαίως.
Τα καλέσματα γίνονται με τον εντοπισμό στίγματος κινητών τηλεφώνων και την αποστολή των προσκλήσεων ενδιαφέροντος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την ίδια ώρα «κράχτες» των οργανωτών διαδίδουν τη φήμη σε γνωστά καταστήματα και beach bars του νησιού.
Για… φιλανθρωπία
Η είσοδος σε αυτά τα ιδιωτικά πάρτι κυμαίνεται από 150 έως και 1.000 ευρώ, κατά περίπτωση, ανάλογα με το «σκανάρισμα» του πελάτη, που έχει προηγηθεί διαδικτυακά ή διά ζώσης. Στις προσκλήσεις, οι διοργανωτές επικαλούνται πως αυτά τα πάρτι έχουν και δήθεν… φιλανθρωπικό σκοπό. Τέτοια πάρτι γίνονταν και στο παρελθόν, ωστόσο αυτή τη χρονική περίοδο έχουν αυξηθεί λόγω… COVID-19, καθώς πολλές πολυτελείς κατοικίες είναι διαθέσιμες επειδή δεν έχουν νοικιασθεί.
Η Αστυνομία είναι πολύ δύσκολο να εισβάλει σε ιδιωτικούς χώρους, οικιακού ασύλου, αν δεν διαπιστώνεται κάποιο αυτόφωρο αδίκημα, αλλά ακόμη και αν διαπιστώνεται είναι δύσκολη η επέμβαση σε έναν χώρο με εκατοντάδες άτομα. Η αστυνομική προσπάθεια θα στηριχθεί στην πρόληψη, δηλαδή στον εντοπισμό και την αποτροπή τέτοιων συγκεντρώσεων όταν αυτές ανακοινώνονται.
Επαφές
Το συγκεκριμένο ζήτημα συζητήθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τοπικές αρχές και επαγγελματικούς φορείς, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στο νησί. Ψηλά στην ατζέντα του κ. Χρυσοχοΐδη ήταν θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας στη Μύκονο, καθώς την ίδια ώρα στελεχώνεται η υπό συγκρότηση Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου, στην οποία φέτος το καλοκαίρι θα υπηρετούν σχεδόν 120 άτομα. Τροχαία, διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές, αρπαγές τσαντών, πορτοφολιών και ρολογιών από… ναπολιτάνικες ομάδες εντάσσονται στο αστυνομικό σχέδιο πάταξη της εγκληματικότητας και της ανομίας στο νησί. Επιπλέον, στις συσκέψεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη τίθεται και το ζήτημα των αστυνομικών ελέγχων για την πρόληψη κατά του κορονοϊού σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστιατόρια και beach bars. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Θα γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε να διατηρηθεί το νησί σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες».
Καμπανάκι
Ο γ.γ. Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Μυκόνου Ηρακλής Ζησιμόπουλος μίλησε για την παράξενη και επικίνδυνη κατάσταση στη Μύκονο, με τα πριβέ πάρτι σε βίλες: «Φέτος είναι ακόμα πιο έντονο επειδή τα μαγαζιά υγειονομικού προσπαθούν να εφαρμόζουν τους κανονισμούς, εκεί αντίθετα είναι τελείως ανεξέλεγκτα. Eνα πάρτι σε μια ιδιωτική βίλα τo καλύπτει το οικιακό άσυλο, δεν μπορεί να παρέμβει κανένας μηχανισμός ελέγχου να ελέγξει αν γίνονται παράνομες πράξεις. Γίνονται κυρίως από ανθρώπους του εξωτερικού που τους κυνήγησαν σε περιοχές όπως η Iμπιζα ή η Νότια Γαλλία και εδώ βρήκαν ένα κενό νόμου και τα κάνουν αποκομίζοντας πολύ μεγάλα ποσά. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι προσέγγισης. Μέσω του Διαδικτύου βλέπουν το προφίλ των ανθρώπων στα social media. Βλέπουν ακριβώς ποιος θέλει να παρτάρει, ποιος έχει χρήματα να ξοδέψει. Τους στέλνουν προσωπικά μηνύματα. Ο δεύτερος τρόπος είναι: μέσα στα υπάρχοντα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν ανθρώπους. Π.χ. σε ένα beach bar, έχουν ανθρώπους-δορυφόρους, πωλητές. Πλησιάζουν τον πελάτη που βλέπουν ότι έχει χρήματα να ξοδέψει και του λένε: οργανώνουμε ένα ιδιωτικό πάρτι σε μια βίλα. Δεν μπορεί να μπει εκεί ούτε Αστυνομία, ούτε Δίωξη, μπορείς να κάνεις ό,τι θες. Λειτουργούν σαν καταστήματα υγειονομικού χωρίς άδεια».




ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις