Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Αναφορές για εμπλοκή 850 Σύρων μαχητών


 Γιάννης Αλμπάνης

Για τέταρτη μέρα συνεχίζονται αιματηρές μεταξύ Αζέρων και Αρμενίων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές κάνουν λόγο για μεγάλες απώλειες του αντιπάλου. Αυτά τα πολεμικά ανακοινωθέντα από τη φύση τους είναι δύσκολο να διασταυρωθούν από ανεξάρτητες πήγες. Το σίγουρο πάντως είναι ότι:

-Πρόκειται για μεγάλης κλίμακας πολεμική σύγκρουση στην οποία οι δύο στρατοί παρουσιάζονται με αναβαθμισμένο το οπλοστάσιό τους.

-Είναι μεγάλος ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων.

Σύροι μαχητές

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σήμερα βρέθηκε αναφερόμενη παρουσία Σύρων μαχητών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), άλλοι 530 Σύροι μαχητές μεταφέρθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν για να προωθηθούν στο μέτωπο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Με τη νέα μεταφορά, ο συνολικός αριθμός των Σύρων μαχητών στο μέτωπο του Καυκάσου φτάνει τους 850. Τουρκικές εταιρίες ασφαλείας ετοιμάζονται να στείλουν ακόμα περισσότερους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο πάντα.

To SOHR κατέγραψε τρεις θανάτους Σύρων στις μάχες. Να σημειωθεί ότι όλοι οι μαχητές είναι τουρκμενικής καταγωγής. Αναφέρεται επίσης η μεταφορά στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ Σύρων αρμενικής καταγωγής.

To Reuters κατέγραψε επίσης μαρτυρίες για την παρουσία Σύρων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η Ρωσία ζητάει την απόσυρσή τους

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσ;h του καταγγέλλει την αποστολή ξένων μισθοφόρων κυρίως από την Συρία και την Λιβύη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φθάνουν, στην ζώνη της διένεξης του Ναγκόρνο Καραμπάχ στέλνονται μαχητές παράνομων ένοπλων σχηματισμών, ιδιαίτερα από την Συρία και την Λιβύη, με σκοπό να συμμετάσχουν άμεσα στις εχθροπραξίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ανησυχούμε βαθύτατα για τις εξελίξεις αυτές, οι οποίες δεν οδηγούν μόνο στην ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση της έντασης στην ζώνη της διένεξης, αλλά και δημιουργούν μακροπρόθεσμες απειλές για την ασφάλεια όλων των χωρών της περιοχής», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μέσω της οποίας η Μόσχα καλεί «τις ηγεσίες όλων των ενδιαφερομένων κρατών να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα που δεν θα επιτρέπουν την χρησιμοποίηση ξένων τρομοκρατών στην διένεξη και να τους αποσύρουν άμεσα από την περιοχή».

Η Τουρκία διαψεύδει

Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν διαψεύδουν τη μεταφορά Σύρων μαχητών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο εκπρόσωπος τύπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε:

«Ο ισχυρισμός ότι η Τουρκία κατέρριψε πολεμικό αεροσκάφος είναι αναληθής, είναι ένα ψέμα. Όπως και ο ισχυρισμός ότι η Τουρκία έστειλε τζιχαντιστές εκεί. Και τα δύο είναι ψέματα. Το Γερεβάν κάνει αυτούς τους ισχυρισμούς για να καλύψει τη δική του εχθρικότητα και επιχειρήσει να δημιουργήσει μια ομπρέλα μαύρης προπαγάνδας πάνω από την Τουρκία.»

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;


Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις