Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Το Oruc Reis μας “αποχαιρετά”, η Τουρκία παριστάνει το καλό παιδί και η Ελλάδα περιμένει “κάτι να γίνει”!


Το Oruc Reis ετοιμάζεται να μας “αποχαιρετήσει” απόψε. Αυτό τουλάχιστον έχουν ανακοινώσει οι Τούρκοι, οι οποίοι μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου και τη Σύνοδο Κορυφής θα δείξουν “καλή διαγωγή”, για να πάρουν αυτό που θέλουν: μία ανακοίνωση “χλιαρών κυρώσεων” η οποία επί της ουσίας δεν θα τους ενοχλήσει και ταυτόχρονα θα τους δώσει το άλλοθι για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση. Η ελληνική κυβέρνηση  γενικώς αφού …παρακολούθησε με προσοχή τον τετράμηνο πλου του Oruc Reis , περιμένει τώρα “να γίνει κάτι” όπως έλεγε το πρωί σε τηλεοπτικό κανάλι βουλευτής της! Να γίνει κάτι; Δηλαδή τι; Ένα θαύμα;

Την ίδια ώρα που το Oruc Reis έπλεε στη περιοχή που φαίνεται στον χάρτη, νότια της Καρπάθου γινόταν συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) μονάδων επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας και της Αιγύπτου .

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών μονάδων των δύο χωρών, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις