Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Έκοψαν το ρεύμα σε καρκινοπαθή με 2 παιδιά – «Από το κρύο η κόρη μου με ρώτησε “μπαμπά γιατί είσαι ροζ;”»


 Άνεργος καρκινοπαθής: Μέσα στην πανδημία του COVID-19, διακόπηκε το ρεύμα σε άνεργο καρκινοπαθή, ο οποίος έχει δύο παιδιά. Μάλιστα, το ένα από αυτά έχει διαγνωσθεί, με αυτισμό.

Πρωταγωνιστής σε αυτή την ιστορία είναι ο Μάριος Τεντζογλίδης. Ο Μάριος μένει Άγιο Δημήτριο Κοζάνης. Συγκεκριμένα, το σπίτι του βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακριά από το φουγάρο της μεγαλύτερης λιγνιτικής μονάδας της χώρας.

Χθες το πρωί, συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ συνοδευόμενο από πέντε αστυνομικούς προχώρησαν σε διακοπή ρεύματος της οικείας του άνεργου πρώην εποχιακού βιομηχανικού εργάτη της ΔΕΗ για ανεξόφλητους λογαριασμούς. Και σήμερα το θερμόμετρο στην περιοχή αγγίζει τους -6 με -7 βαθμούς Κελσίου.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Άνεργος καρκινοπαθής: Τι είπε αρχικά

«Αναγκάστηκα να μείνω σε άλλο σπίτι. Ήταν αδύνατο να μείνω στο δικό μου. Από το κρύο κάποια στιγμή η κόρη μου με ρώτησε “μπαμπά γιατί είσαι ροζ;”. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου» αναφέρει στο GRtimes.gr χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Έχω χάσει τη μητέρα μου από καρκίνο, έχω χάσει τον πατέρα μου από την ίδια ασθένεια, πρόσφατα “έφυγε” και ο αδερφός μου με καρκίνο. Τώρα έχω κι εγώ. Δεν μπορώ να εργαστώ πάνω από χρόνο. Πήγαινα στη δουλειά με κλάματα από τους πόνους. Κάποια στιγμή κατέρρευσα. Και τώρα αναγκάζομαι να κάνω κάθε μήνα χημειοθεραπείες στο Θεαγένειο».

Ποιο είναι το αίτημά του; «Μόνο να μου συνδέσουν το ρεύμα. Θα τους πληρώνω αυτό που θα καίω. Τα χρήματα από τις οφειλές δεν μπορώ να τα πληρώσω με τα 473 ευρώ επίδομα που παίρνω ως καρκινοπαθής. Προσπάθησα να έρθω σε διακανονισμό, όμως το σπίτι είναι γραμμένο στο όνομα του πατέρα μου, ο οποίος έχει πεθάνει. Ζήτησα πάνω από τέσσερις φορές να γίνει κάτι, να βρούμε μια λύση. Ο ένας με στέλνει στον άλλον. Η ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ στη ΔΕΗ. Επιπλέον μου ζήτησαν να ακολουθήσω μια διαδικασία με γραφειοκρατία. Κοστοβόρα και χρονοβόρα. Και τώρα με την ασθένειά μου δεν μπορώ να ανταπεξέλθω», είπε αρχικά ο άνεργος καρκινοπαθής.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις