Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Τρομακτική συγκέντρωση ισχύος στην Α. Μεσόγειο: Γαλλο-αιγυπτιακό σενάριο στοχοποιεί την Τουρκία Ανδρέας Μουντζουρούλιας


 Rafale & Mirage ''σκεπάζουν'' την περιοχή

Οι Γάλλοι έχουν αρχίσει εδώ και μερικές ημέρες διεθνείς ασκήσεις με στόχο την επίδειξη αεροπορικής ισχύος σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Έτσι έχουν προγραμματίσει ή ήδη έχουν διεξάγει ασκήσεις στην Ινδία, στην Αίγυπτο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συνεχίζουν. 

Το ενδιαφέρον είναι ότι τις ασκήσεις τους σε κάθε χώρα που κάνουν τις ονομάζουν «Σκύρος». Δηλαδή «Ινδία- Σκύρος», Αίγυπτος- Σκύρος» κ.λπ. Η άσκηση «Σκύρος» έρχεται την προσεχή εβδομάδα στην Ελλάδα. 

Εδώ και και λίγες ώρες η Γαλλική πολεμική αεροπορία βρίσκεται στην Αίγυπτο. Παρίσι και Κάιρο διεξάγουν ασκήσεις, που σαφώς έχουν ως στόχο και σκοπό, να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στη Τουρκία. Η άσκηση είναι πολύ σημαντική σε μια χρονική περίοδο που η Αίγυπτος μετατρέπεται σε περιφερειακή δύναμη.  

Rafale και Mirage έχουν ''σκεπάσει'' την Α. Μεσόγειο, από την Λιβύη μέχρι την Αίγυπτο, δηλαδή στις περιοχές που οι Τούρκοι διεξάγουν επιχειρήσεις.

Οι ασκήσεις αφορούν κοινές προσπάθειες των δύο χωρών να ενισχύσουν την στρατιωτική τους συνεργασία, με τρόπο που θα συμβάλλει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων μάχης και της επιχειρησιακής λειτουργίας των μάχιμων μονάδων τους στο άκρως επικίνδυνο ναυτικό πεδίο της Α.Μεσογείου.

Υποστηρίζουν επίσης προσπάθειες που στοχεύουν στη διατήρηση της ασφάλειας στη θάλασσα, της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή της Μεσογείου.  

Κάϊρο σε Τουρκία: ''Φύγετε από την Λιβύη''  

Και όλα αυτά την στιγμή που o επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αιγυπτιακής Βουλής των Αντιπροσώπων, Karim Abdel-Karim Darwish, κάλεσε την Τουρκία να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της Πολιτικής Συμφωνίας της Λιβύης.

10 χρόνια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάνε και εσυ like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

''H Άγκυρα υποχρεούται να συμμορφωθεί με τις διεθνείς αποφάσεις. Nα αποσύρετε τώρα μισθοφόρους και στρατό από την Λιβύη.''

Ο Αιγύπτιος βουλευτής ανέφερε ότι αυτό θα επέτρεπε στους Λιβύους να διαχειριστούν τις υποθέσεις τους μόνες τους, μακριά από ξένες επεμβάσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις