Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

MQ-8B: Συνετρίβη πάνω σε LCS του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και βυθίστηκε [pics]


 Συναγερμός σήμανε στις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ όταν ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου MQ-8B Fire Scout, έχασε τον έλεγχο και συνετρίβη πάνω σε ένα πολεμικό πλοίο τύπου Littoral Combat Ship (LCS), προκαλώντας του σημαντικές ζημιές , χωρίς ωστόσο να υπήρξε κάποιος τραυματισμός του πληρώματος.

Όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, την περασμένη Δευτέρα 26 Απριλίου, το drone ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει πτήση από το κατάστρωμα του LCS «Charleston», ωστόσο μετά την απογείωσή του, αντιμετώπισε λειτουργικό πρόβλημα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συγκρουστεί στο πλαϊνό μέρος του πολεμικού πλοίου και στη συνέχεια στην επιφάνεια της θάλασσας. Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου MQ-8B Fire Scout βυθίστηκε, καθώς οι αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις δεν προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την ανάκτηση και περισυλλογή του.

Σε ό,τι αφορά το ατυχές αυτό περιστατικό, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανέφερε ότι αξιολογείται η ζημιά που υπέστη το LCS «Charleston», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα προκάλεσε σημαντικό χτύπημα σε περιοχή πάνω από την ίσαλο γραμμή του πλοίου, ενώ τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται.

Το MQ-8B είναι ένα μη επανδρωμένο αυτόνομο ελικόπτερο που αναπτύχθηκε από τη Northrop Grumman και έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί αποστολές αναγνώρισης, παρατήρησης και συλλογής πληροφοριών του πεδίου επιχειρήσεων, καθώς μπορεί επίσης να υποστηρίζει μέσα αυτό τις αεροπορικές, ναυτικές και χερσαίες φίλιες δυνάμεις, μέσω ακριβούς στοχοθέτησης εχθρικών στόχων και απειλών.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Με πληροφορίες από: Defenseworld / Φωτογραφίες αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις