Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Τουρκική προέλαση στο Β.Ιράκ με χρήση χημικών όπλων κατά ΡΚΚ! - Ανέπτυξαν χημικά όπλα και στο μέτωπο του Αιγαίου


 Βαριές απώλειες υφίστανται οι Κούρδοι μαχητές του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ από την τουρκική προέλαση που ξεκίνησε πριν μία εβδομάδα κι έχει οδηγήσει τις τουρκικές δυνάμεις σε βάθος περίπου 60 χλμ. εντός του ιρακινού εδάφους, αλλά αυτό που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι η χρήση χημικών όπλων από τον τουρκικό Στρατό, αλλά και βομβών λευκού φωσφόρου.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν χημικά αέρια στο εσωτερικό των σηράγγων που αντιμετωπίζουν, αναγκάζοντας σε παράδοση ή σε θάνατο τους Κούρδους μαχητές.

Μεγάλες μάχες γίνονται στο Αβασίν, στην περιοχή Mervanos χτυπήθηκε από κοντινή απόσταση, στον λόφο Mamreşo, που εξοντώθηκαν με χημικά πολλοί αντάρτες κλπ.

Οι Κούρδοι καταγγέλλουν την χρήση χημικών όπλων από τον τουρκικό Στρατό, αλλά ποιος τους ακούει;

Οι ίδιες πηγές μιλάνε για περίπου 100 νεκρούς Κούρδους μόνο από τις επιχειρήσεις του τελευταίου τριήμερου, με τους περισσότερους να καταγράφονται σε απ'ευθείας πλήγμα της τουρικής Αεροπορίας σε συγκρότημα σηράγγων που κτυπήθηκε με διατρητικές βόμβες NEB των 2000 λιβρών.


Οι τουρκικές δυνάμεις, έχουν διαφοροποιήσεις τις τακτικές τους σε σχέση με τις προηγούμενες «επισκέψεις» τους στο βόρειο Ιράκ και εστιάζουν την επίθεσή τους σε συγκεκριμένες περιοχές, τις οποίες εκκαθαρίζουν πρώτα και μετά προχωρούν στον επόμενο στόχο, αποφεύγοντας την πολυδιάσπαση των δυνάμεών τους και πετυχαίνοντας την μέγιστη δυνατή πίεση στις κουρδικές δυνάμεις.


Έχουν κάποιες απώλειες (περίπου 7 νεκρούς και 16 τραυματίες) ένδειξη της σφοδρότητας των μαχών, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει για τον τουρκικό Στρατό που ουδέποτε «ανησύχησε» από τις απώλειές του.

Οι Κούρδοι κατάφεραν κι έπληξαν δύο άρματα μάχης Μ60Α3 που βρισκόντουσαν στην τουρκική βάση Sheladize (στην πόλη έχει εγκατασταθεί μεγάλη τουρκική στρατιωτική βάση), αλλά δεν ήταν επανδρωμένα εκείνη την στιγμή με αποτέλεσμα κατά τους Κούρδους να σκοτωθούν από την επίθεση 3 Τούρκοι στρατιώτες και κατά τους Τούρκους μόνο ένας.


Από την επίθεση εκτός από την καταστροφή των δύο τουρκικών αρμάτων μάχης, σκοτώθηκαν και 3 Τούρκοι στρατιώτες ενώ πέντε ακόμη τραυματίστηκαν.

Εφαρμόζοντας προηγμένες τεχνικές συνδυασμένων επιχειρήσεων οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις ανιχνεύουν με drone την περιοχή και εν συνεχεία εκτελούν αεροκίνητες επιχειρήσεις, περίσφιγξης και καταστροφής των βάσεων των Κούρδων ανταρτών με συμβατικά και χημικά όπλα.

Η χρήση χημικών όπλων από τον τουρκικό  Στρατό στο βόρειο Ιράκ, πρέπει να εκτιμηθεί ανάλογα από το ΓΕΕΘΑ.


Σύμφωνα με πληροφορίες του παρατηρητηρίου χρήσης χημικών όπλων «Αυστραλιανή Ομάδα» που δημιουργήθηκε το 1984 η Τουρκία παράγει τέσσερις ουσίες χημικού και βιολογικού πολέμου.

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες για την χρήση χημικών όπλων υπάρχουν υπάρχουν ήδη από την περιοχή Μπαλικάγια (Ballikaya) νοτιοανατολικά της πόλης Σιρνάκ (Şırnak), στην επαρχία Σιρνάκ της Τουρκίας κατά του ΡΚΚ.

Οι τουρκικές δυνάμεις εκτόξευσαν πυρά όλμων τα οποία περιείχαν χημικές ουσίες, κατά Κούρδων του PKK. Κούρδοι μαχητές συνέλεξαν θραύσματα από τους όλμους που αναλύθηκαν από το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Μονάχου, στη Γερμανία και ανίχνευασαν απαγορευμένες χημικές ουσίες, οι οποίες είναι παράγωγα και συστατικά του χημικού τύπου RP707.

Στο ελληνοτουρκικό μέτωπο αντιπαράθεσης ο τουρκικός Στρατός ασκήθηκε στην χρήση χημικών όπλων το 2014 στην άσκηση Efes, όπου για πρώτη φορά συμμετείχαν στο σενάριο απόβασης κατά της Χίου μονάδες ΠΒΧ πολέμου!

Συγκεκριμένα συμμετείχε η ειδική μονάδα που έχει ως αποστολή την «διαχείριση» της επιχείρησης μέσα σε περιβάλλον χημικού και βιολογικού πολέμου!

Κι επειδή, φυσικά, οι πάντες γνωρίζουν ότι οι ελληνικές ΕΔ δεν διαθέτουν τέτοια όπλα, άρα η χρήση αφορά τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες έχουν σημαντικό απόθεμα χημικών όπλων κι εδώ θα είναι οι ... δυσάρεστες εκπλήξεις για τους αμυνόμενους στα νησιά μας που έχουν εγκαταλειψει τις ασκήσεις χημικού πολέμου εδώ και χρόνια...

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις