Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Ερντογάν: ''Ξεκινάει το Κανάλι της Κων/πόλης-Ο Μωάμεθ είπε ότι η Πόλη θα κατακτηθεί''

 


Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Χρόνια πολλά για την 568η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μιας από τις πιο ένδοξες νίκες στην ιστορία μας.

Τιμούμε τον σουλτάνο Μωάμεθ, ο οποίος με την ευλογία του προφήτη κληροδότησε τον πολιτισμό στη μοναδική αυτή πόλη.

Ο Μωάμεθ είπε ότι ‘η Κωνσταντινούπολη σίγουρα θα κατακτηθεί. Τί σπουδαίος στρατηγός ο στρατηγός που θα την κατακτήσει, πόσο μεγάλος στρατός είναι αυτός ο στρατός’», αναρτώντας παράλληλα και μία φωτογραφία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, με τους 4 μιναρέδες. 

'Σκίζει'' την Συνθήκη του Μοντρέ 

''Με τη θάλασσα, το Βόσπορο, τα νησιά, τους λόφους, τις γέφυρες και τα τζαμιά, η Κωνσταντινούπολη γίνεται πιο όμορφη κάθε χρόνο. Τώρα, ελπίζουμε ότι στα τέλη Ιουνίου, θα βάλουμε τα θεμέλια για το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης. Θα χτίσουμε 2 πόλεις. Με αυτές τις 2 πόλεις, η Κωνσταντινούπολη θα αλλάξει. Ανακατασκευάσαμε την Κωνσταντινούπολη από την αρχή μέχρι το τέλος με τα έργα και τις υπηρεσίες μας.'' 

Το νέο κανάλι της Κωνσταντινούπολης το οποίο έχει θέσει σε εφαρμογή αργά αλλά σταθερά ο Ερντογάν, θα προκαλέσει τεκτονικές αλλαγές και σφοδρές αντιδράσεις στην Μόσχα. Οι ίδιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η κατασκευή του καναλιού της Κωνσταντινούπολης θα υπονόμευε αποτελεσματικά τους κανόνες της σύμβασης του Μοντρέ. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την πρόθεσή του να κατασκευάσει αυτό που είναι γνωστό ως κανάλι της Κωνσταντινούπολης ως εναλλακτική θαλάσσια διαδρομή προς το Βόσπορο.

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι ο Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος προς την υλοποίηση του έργου της διάνοιξης του "Καναλιού Κωνσταντινούπολης". Νωρίτερα είχε "ζυγίσει" την εσωτερική και Διεθνή κοινή γνώμη μέσω διαρροών για την πιθανότητα απόσυρσης από τη Σύμβαση του Μοντρέ με την γνωστή επιστολή των 104 απόστρατων  Τούρκων Ναυάρχων και τον θόρυβο που ακολούθησε. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις