Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Απίστευτος Κ.Μητσοτάκης: «Δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάνε όλοι στο Πανεπιστήμιο» είπε ο απόφοιτος του Χάρβαρντ!


 «Δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάνε όλοι κατ’ ανάγκη στο Πανεπιστήμιο» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα για το Νέο Αναβαθμισμένο Σχολείο της κυβέρνησής του, δίνοντας έτσι μία πρώτη εξήγηση γιατί έκοψαν εφέτος 30.000 παιδιά από την Τριτοβάθμιο εκπαίδευση με το σύστημα της βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Την πρώτη χρονιά μεταπολεμικά που εφαρμόστηκε το μέτρο την ίδια χρονιά που εξαγγέλθηκε! Και ήταν και η χρονιά του Lockdown με κλειστά τα σχολεία! Για να γεμίσουν τα ιδιωτικά κολέγια όπως αφήνει να εννοηθεί:

«Και ναι, θα πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα: Δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάνε όλοι κατ’ ανάγκη στο Πανεπιστήμιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, εξηγώντας πως το Πανεπιστήμιο είναι πάρα πολύ σημαντικό, «όμως, υπάρχουν επαγγελματικές διαδρομές και εκτός Πανεπιστημίου. Υπάρχουν επαγγέλματα, τα οποία δεν χρειάζονται πανεπιστημιακή εκπαίδευση, τα οποία είναι και πολύ δημιουργικά, αλλά μπορεί να είναι και εξαιρετικά προσοδοφόρα», όπως είπε.

Πιθανόν εννοεί τους ντελιβεράδες που τα Lockdown της κυβέρνησής του δημιούργησαν χιλιάδες θέσεις εργασίας! Ή τα γκαρσόνια. Γιατί πλέον και μαραγκοί και υδραυλικοί, από πανεπιστήμια βγαίνουν.

Και βέβαια ο ίδιος πήγε στα ακριβότερα Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Χάρβαρντ). Δεν τέθηκε καν στην βάσανο των εξετάσεων. Και τώρα αρνείται να δώσει ευκαιρία στα άπορα Ελληνόπουλα να εισαχθούν σε σχολή της Ελλάδος.

Η φωτό κάτωθι είναι από την τελετή αποφοίτησής του από το Χάρβαρντ. Τέτοιες στιγμές πιστεύει ότι δεν αξίζει να ζήσουν τα παιδιά όλου του κόσμου στην Ελλάδα, έστω από τα «ταπεινά» ελληνικά πανεπιστήμια που δεν έχουν ούτε πάπυρο να τυπώσουν τα πτυχία των αποφοίτων.

Και προσέθεσε πως η κυβέρνηση θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε παιδί, σε κάθε γονιό, σε κάθε οικογένεια να μπορεί να έχει αυτές τις επιλογές.

«Να μην αισθάνεται ποτέ ένα παιδί ότι είναι εγκλωβισμένο σε ένα αδιέξοδο ή ότι θα είναι υποχρεωμένο να μπει στο Πανεπιστήμιο και αν δεν μπει στο Πανεπιστήμιο, είναι η απόλυτη αποτυχία και πήγε στράφι όλος ο κόπος, τον οποίο κάνατε», προετοίμασε τους δεκάδες χιλιάδες μαθητές που θα χάσουν το όνειρό τους και θα κοπούν από το νέο σύστημα.

«Όχι. Δεν είναι σωστό αυτό να μπαίνουν όλοι στο Πανεπιστήμιο. Είναι λάθος φιλοσοφία, είναι  λάθος προσέγγιση και σίγουρα δεν είμαστε σήμερα εδώ να μιλήσουμε για τα Πανεπιστήμια. Είμαστε εδώ να μιλήσουμε για το σχολείο, αλλά σίγουρα είναι λάθος να σπρώχνουμε παιδιά προς τμήματα Πανεπιστημίων, τα οποία ξέρουμε ότι τελικά δεν έχουν μεγάλη ζήτηση και από τα οποία τα παιδιά που θα μπουν σε αυτά, δεν θα αποφοιτήσουν», υποστήριε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προετοιμάζοντας για τα πανεπιστημιακά τμήματα που θα κλείσουν λόγω έλλειψης φοιτητών από τον Σεπτέμβριο.

Ξεχνά ότι τα Πανεπιστήμια δεν προσφέρουν θέσεις εργασίας, αλλά γνώση στα Ελληνόπουλα. Γνώση για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και να αποκτήσουν κριτήριο και μόρφωση. Οι δεξιότητες αναπτύσσονται στην αγορά εργασίας, συνήθως, Προφανώς ο Κ.Μητσοτάκης, όμως, ονειρεύεται κοινωνία πληβείων και πτυχιούχων...

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις