Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βρέθηκαν οι αμύθητης αξίας κλεμμένοι πίνακες Πικάσο & Μοντριάν που είχαν κλαπεί το 2012 από την Πινακοθήκη!

 


Μετά από 9 χρόνια, βρέθηκε ο κλεμμένος Πικάσο της Εθνικής Πινακοθήκης και ένα ακόμη κλεμμένο έργο, του Ολλανδού ζωγράφου Πιτ Μοντριάν σε μία μεγάλη επιτυχία των διωκτικών αρχών.

Το «Γυναικείο Κεφάλι», το έργο που δημιούργησε το 1939 ο Πικάσο και χάρισε στην Ελλάδα εκλάπη το 2012 και μέχρι σήμερα η τύχη του ήταν άγνωστη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Δύο πίνακες που είχαν αφαιρεθεί από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012 (ένας του Πικάσο και ένας του Μοντριάν) βρίσκονται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό τους από το 2ο τμήμα του ΥΔΕΖΙ».

Να σημειωθεί ότι τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας που προκάλεσαν την κλοπή το 2012 οδήγησαν τότε το υπουργείο Πολιτισμού να κλείσει και να ανακαινίσει εκ βάθρων την Εθνική Πινακοθήκη που φιλοξενεί πραγματικούς θησαυρούς, έργο το οποίο ολοκληρώθηκε μόλις προ λίγων μηνών.

Η ληστεία του αιώνα - Ο κλεμμένος Πικάσο της Πινακοθήκης

Η υπόθεση έχει όλα τα στοιχεία ενός καλογραμμένου αστυνομικού μυθιστορήματος και είναι γνωστή στο αστυνομικό ρεπορτάζ ως «η ληστεία του αιώνα». Ο άγνωστος ή άγνωστοι -δεν διευκρινίστηκε ποτέ- με κουκούλα στο κεφάλι και με ένα κοπίδι αφαίρεσε/αν από το κάδρο το έργο που ο ίδιος ο Πικάσο δώρισε στην Εθνική Πινακοθήκη.

Παρά το γεγονός ότι ο φύλακας κυνήγησε τον δράστη, εκείνος κατόρθωσε να διαφύγει. Στη διερεύνηση της υπόθεσης είχε εμπλακεί η ελληνική αστυνομία, το τμήμα δίωξης αρχαιοκαπήλων και η ΕΥΠ.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις