Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Με το "μαχαίρι στα δόντια" Τούρκοι και Κούρδοι μετά την άγρια δολοφονία στο Ικόνιο-Εκτός ορίων η κατάσταση


 Στο ''κόκκινο'' το φυλετικό μίσος Τούρκων-Κούρδων

Όπως αναφέραμε και χθες στο Πενταπόσταγμα, επτά Κούρδοι από την ίδια οικογένεια δολοφονήθηκαν άγρια ​ σε ρατσιστική επίθεση στο σπίτι τους στο

Ικόνιο, στην κεντρική  Τουρκία.

Συγκεκριμένα η οικογένεια Ντεντεόγλου απειλήθηκε και δολοφονήθηκε από μια συμμορία 60 μελών των Γκρίζων Λύκων. Οι Τούρκοι εθνικιστές απείλησαν την κουρδική οικογένεια λέγοντας: "Είμαστε εθνικιστές, δεν θα σας αφήσουμε να ζήσετε εδώ. Δεν θέλουμε τους Κούρδους εδώ". Οι ένοπλοι πυροβόλησαν την οικογένεια και έβαλαν φωτιά στο σπίτι.

Μετά από αυτήν την επίθεση, μερικοί από τους δράστες συνελήφθησαν, αλλά αμέσως μετά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε βίντεο που γυρίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος, ακούγονται φωνές που φωνάζουν ακόμα "Δεν θα αφήσουμε ούτε έναν Κούρδο να μείνει εδώ!"

Η Τουρκία γνώρισε πρόσφατα κατακόρυφη άνοδο στα ρατσιστικά εγκλήματα που πραγματοποιούνται με πολιτικά κίνητρα εναντίον των Κούρδων, τα οποία διαπράττονται από υποστηρικτές του κυβερνητικού συνασπισμού AKP-MHP.

Οι πρόσφατες πολιτικές δολοφονίες περιλαμβάνουν τον πυροβολισμό της Deniz Poyraz, μέλους του κόμματος του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) από έναν ρατσιστή δολοφόνο στη Σμύρνη.

"Οι ρατσιστικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται αφαιρούν ζωές, ενώ συνιστούν απειλή για κάθε άτομο που είναι διαφορετικό, ξεκινώντας από τους Κούρδους. Αυτές οι ρατσιστικές επιθέσεις ενθαρρύνονται. Αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι πρέπει να τελειώσει" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το HDP.

"Επτά Κούρδοι, από την ίδια οικογένεια, τρεις εκ των οποίων ήταν γυναίκες δολοφονήθηκαν στην Κόνυα (Ικόνιο). Οι κυβερνώντες που τροφοδοτούν τη γλώσσα του μίσους εδώ και μέρες και η αντιπολίτευση που υποστηρίζει τον σοβινισμό είναι υπεύθυνοι για αυτήν την επίθεση. Ας ενωθούμε για την αδελφότητα κατά του ρατσισμού και του φασισμού!» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κόμμα της Τουρκίας (EMEP).

Η σφαγή προκάλεσε δημόσια κατακραυγή. Χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων οργανώσεων δημοκρατικής κοινωνίας, ενώσεων, πολιτικών, δημοσιογράφων και ακαδημαϊκών, κατηγόρησαν την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές ως υποστηρικτές αυτής της βάναυσης επίθεσης.

Η Τουρκία στην μακρόχρονη ιστορία της έχει να επιδείξει στο παρελθόν πληθώρα παρόμοιων συμπεριφορών, όπου πάντα αν κάτι δεν πήγαινε καλά στη χώρα και στην κυβέρνηση, την "πλήρωναν" οι μειονότητες  της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αρμενική γενοκτονία, η σφαγή των Ελλήνων του Πόντου, το κάψιμο της Σμύρνης το 1922, τα γεγονότα του 1955 στην Κωνσταντινούπολη σε βάρος των Ελλήνων της, με λεηλασίες περιουσιών, βιασμούς, πυρπόληση καταστημάτων και οικιών, βεβήλωση ναών και νεκροταφείων.

Στην παρούσα φάση το "κόκκινο πανί" στην Τουρκία είναι οι Κούρδοι, αφού το δίδυμο Ερντογάν-Μπαχτσελί βλέπει ότι δημοσκοπικά κατρακυλάει και συνεπώς βλέπει ως σανίδα σωτηρίας το κλείσιμο του Κουρδικού κόμματος HDP, προκειμένου οι Κούρδοι να μην εκπροσωπούνται πολιτικά στην Τουρκική βουλή.

Μιλάμε για το κόμμα του HDP το οποίο δημοσκοπικά είναι περίπου στο 10.5% του εκλογικού σώματος, το οποίο  επιχειρείται να τεθεί από τον κυβερνητικό συνασπισμό εκτός νόμου με την κατηγορία ότι υποθάλπτει το ΡΚΚ και την τρομοκρατία.

Με βάση το παραπάνω τροφοδοτείται συνεχώς η κοινή γνώμη με κατηγορίες σε βάρος των Κούρδων διεγείροντας το μίσος σε βάρος τους, και προκαλώντας μέσω της ηθικής αυτουργίας των κυβερνώντων κομμάτων εγκληματικές ενέργειες σε βάρος τους, επιβάλλοντας ένα κλίμα τρομοκρατίας στην Τουρκία.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ απομένουν 2 χρόνια περίπου μέχρι τις εκλογές του 2023, οι οποίες κανονικά πρόκειται να διεξαχθούν στην Τουρκία.

Εκτός όμως των παραπάνω τέτοιες ενέργειες εξυπηρετούν και στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τρέχοντα προβλήματα για τα οποία ευθύνεται η κυβέρνηση, όπως λόγου χάρη οι εκτεταμένες και τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιές που καίνε την Τουρκία.

Μερίδα του τύπου κατηγορεί μια οργάνωση Κούρδων που πρόσκειται στο ΡΚΚ, ότι ευθύνεται για τις πυρκαγιές στην Τουρκία, κάνοντας ακόμα βαρύτερο το κλίμα σε βάρος των Κούρδων της Τουρκίας και οι οποίοι ζουν σε αστικές περιοχές, όπως η οικογένεια Ντεντεόγλου που δολοφονήθηκε στο Ικόνιο, με την αστυνομία να συλλαμβάνει αρχικά κάποιους και μετά να τους αφήνει ελέυθερους.

Θα βρεθούν άραγε οι ένοχοι, θα παραπεμφθούν σε δίκη, θα τους επιβληθεί ποινή και το κυριότερο θα την εκτίσουν για το παραπάνω έγκλημα;

Κλείνουμε επισημαίνοντας την βαρύτατη αμέλεια της Κυβέρνησης Ερντιγάν-Μπαχτσελί αναφορικά με την ανυπαρξία πτητικών μέσων πυρόσβεσης στην Τουρκία, με αποτέλεσμα οι φωτιές να επεκταθούν ανεξέλεγκτα.

Πολλοί κατηγορούν ευθέως την Κυβέρνηση, η οποία διαθέτει 12 παρακαλώ αεροσκάφη για τις μετακινήσεις του Ερντογάν και κανένα πτητικό μέσο πυρόσβεσης!!!

Κατά τα άλλα η Τουρκία παράγει πανάκριβα αμυντικά συστήματα και όπλα όπως drone, άρματα μάχης, πυρομαχικά, αντιαεροπορικά συστήματα, μέσα διεξαγωγής ηλεκτρονικού πολέμου και άλλα, πολεμάει σε Β. Ιράκ, Συρία, Λιβύη και Ναγκόρνο Καραμπάχ, στέλνει χρηματικές βοήθειες σε χώρες της Αφρικής της Μ. Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας και έχει το λαό της να πεινάει, χωρίς σύστημα υγείας με τον Covid-19 να θερίζει, την ανεργία και τον πληθωρισμό στα ύψη και τη χώρα να καίγεται χωρίς να διαθέτει μέσα πυρόσβεσης.

Για όλα τα παραπάνω φταίνε οι Κούρδοι ή οι κυβερνώντες στην Τουρκία

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις