Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Σε πανικό η κυβέρνηση: Ανακοινώνει ευρύ ανασχηματισμό για να ανακόψει την ελεύθερη πτώση - Ένα βήμα πριν την κατάρρευση


 Ευρύ ανασχηματισμό αναμένεται να ανακοινώσει -πιθανότατα σήμερα - ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη, καθώς στο Μαξίμου βλέπουν πως τα δημοσκοπικά ποσοστά της ΝΔ βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. 

Η 30η Αυγούστου μπορεί να είναι μια ημερομηνία που θα μάθουμε την νέα σύνθεση της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς ο πρωθυπουργός γύρισε από τις ΗΠΑ, όπου και είχε πάει για να τοποθετήσει την κόρη του στο Γέιλ, παρόλα αυτά δεν είναι απίθανο να γίνουν αργότερα οι ανακοινώσεις. 

Ο ανασχηματισμός θα σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για την κυβέρνηση η οποία για πρώτη φορά είδε ξεκάθαρα να καταγράφει δημοσκοπικές απώλειες ειδικά μετά την διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών του Αυγούστου. Πλέον η ΝΔ μετά βίας συγκεντρώνει ένα ποσοστό κοντά στο 18%, ακόμα και εάν οι συστημικές δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να την δίνουν κοντά στο 20%. Παράλληλα η κοινωνία «βράζει» και για τα μέτρα του υγειονομικού Απαρτχάιντ, αλλά και για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. 

Παρά τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης και την στοχοποίηση των ανεμβολίαστων, η διαχείριση της πανδημίας του Covid-19 από την κυβέρνηση είναι τραγική, καθώς ακόμα και εάν έχει εμβολιαστεί κοντά στο 60% του πληθυσμού ακόμα γίνονται συζητήσεις για lockdown. 

Πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι μπορεί να έχουμε ανακοινώσεις σήμερα (30.08.2021) καθώς την Τρίτη που έχει οριστεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός θα επιθυμούσε να έχει φρέσκα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα.

Ουσιαστικά πρόκειται για την τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης να «κρατηθεί στη ζωή», καθώς ήδη γίνονται συζητήσεις για μια μεταβατική κυβέρνηση, με έναν υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Με τα πρώτα ονόματα που έχουν ακουστεί να είναι αυτά του Μαργαρίτη Σχοινά και του Γιάννη Στουρνάρα. 

Φεύγουν – μένουν

Αυτό που κάνει τον συγκεκριμένο ανασχηματισμό να διαφέρει από προηγούμενους είναι ότι η ονοματολογία δεν δίνει και παίρνει όπως άλλες φορές. Το χαρακτηριστικό του είναι πάντως ότι θα είναι δομικός αφού αναμένεται να αξιοποιηθούν και μέχρι σήμερα γ.γ. της κυβέρνησης που έχουν δουλέψει αθόρυβα στο παρασκήνιο αλλά έχουν δώσει δείγματα γραφής και πλούσιο έργο. 

Αλλαγές αναμένονται εκτός απροόπτου και σε υπουργεία που είχαν να κάνουν με την διαχείριση της ευθύνης των πυρκαγιών, κάτι που σημαίνει πως οι Ν.Χαρδαλιάς και Μ.Χρυσοχοΐδης είναι οι πρώτοι υποψήφιοι για να δουν την πόρτα της εξόδου. 

Παράλληλα επίφοβη είναι η θέση τόσο του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, όσο και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. 

Από την άλλη αμετακίνητοι θεωρούνται, σύμφωνα με πηγές, ο Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Κώστας Καραμανλής στο υπουργείο Υποδομών, ο Κώστας Σκρέκας στο υπουργείο Ενέργειας, ο Κωστής Χατζηδάκης στο υπουργείο Εργασίας και ο Σπήλιος Λιβανός στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο ίδιο γκρουπ τοποθετείται και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς πιστεύεται ότι δεν θα αλλάξει η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις