Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Στο «μυαλό» του πρωθυπουργού: Γιατί επέλεξε τον ναύαρχο Αποστολάκη για το νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας


 Μια διακομματική προσωπικότητα αυτή του ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη που είχε διατελέσει υπουργός Εθνικής Άμυνας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ο πρωθυπουργός για το νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και της πυροσβεστικήςτο οποίο αποκτά βαρύνουσα σημασία μετά και τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές πρόκειται για έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης όλη την περίοδο 2013-2019. Ο κ. Αποστολάκης ήταν αρχηγός ΓΕΝ από το 2013 έως το 2015 και. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το 2015 έως το 2019, και υπουργός Εθνικής Άμυνας. Επισημαίνεται δε ότι πρόκειται για μια προσωπικότητα που έχει την ικανότητα, τις γνώσεις, την εμπειρία, τις παραστάσεις και το κύρος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου υπουργείου με βάση πολύχρονη εμπειρία του στις ένοπλες δυνάμεις τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διοίκησης.

Μάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbeast λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού τηλεφώνησαν από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Κουμουνδούρου και ενημέρωσαν για την απόφασή του πρωθυπουργού να αξιοποιήσει τον ναύαρχο Αποστολάκη στο κρίσιμο αυτό πόστο. Αντιστοίχως ενημερώθηκε και η Χαριλάου Τρικούπη, καθώς πρόκειται για μια υπερκομματική επιλογή.

Το βιογραφικό του Ευάγγελου Αποστολάκη

Ο ναύαρχος εν αποστρατεία από το 1998 ως το 2001 ήταν διοικητής της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ). Επίσης έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

Στις 7 Μαρτίου 2013 ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 ανέλαβε, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, διαδεχόμενος τον στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Στις 13 Ιανουαρίου 2019 ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Πάνο Καμμένο, παραδίδοντας τα καθήκοντα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον μέχρι τώρα υπαρχηγό αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο. Ανέλαβε καθήκοντα στις 14 Ιανουαρίου και παρέμεινε στο αξίωμα έως τις 9 Ιουλίου του 2019. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις