Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Μαθητής εκθέτει: «Οι φοιτητές ήρθαν με ρόπαλα και οι μέσα αντιδράσανε -Τα θύματα είμαστε εμείς» - Νέα ένταση σήμερα


 Κόμματα, ΜΜΕ και λοιποί έχουν καταδικάσει -και ορθώς- τα επεισόδια που έλαβαν χώρα την Δευτέρα και την Τρίτη έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, παρόλα αυτά έχουν αρκεστεί στο να καταδικάσουν μόνο την μια πλευρά. 

Συγκεκριμένα τα τελευταία 24ωρα ακούμε και διαβάζουμε για «ακροδεξιούς» που ξυλοκόπησαν φοιτητές, ενώ κάποιοι έχουν προχωρήσει και σε άλλους χαρακτηρισμούς για τους ανήλικους μαθητές. 

Όμως δεν έχει τεθεί από κανέναν το ερώτημα. Τι έκαναν οι φοιτητές έξω από το σχολείο; Γιατί πήγαν τη Δευτέρα και γιατί στη συνέχεια πήγαν και την Τρίτη; 

Από τα ΜΜΕ, αλλά και από τα κόμματα που ανήκουν στην αριστερά οι φοιτητές έχουν «βαφτιστεί» ως «αλληλέγγυοι», ως «αγωνιστές» και λοιπά, ενώ οι μαθητές ως «κουκουλοφόροι». 


Είναι πράγματι αυτή η πραγματικότητα; Οι ανήλικοι μαθητές ξυλοκόπησαν «τυχαίους» φοιτητές που απλώς «έτυχε» να περνούν έξω από το σχολείο; 

Τα όσα έλαβαν χώρα αυτές τις ημέρες τα σχολίασε ένας μαθητής του σχολείου, ο οποίος δεν είχε σχέση με τα επεισόδια, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ.

Το παιδί αφού είπε πως φοβήθηκε και αναγκάστηκε να πάει σε μεγάλο σούπερ μάρκετ της περιοχής ώστε να προστατευτεί ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τη δράση των μαθητών του σχολείου, με όλους τους δημοσιογράφους να περιμένουν από το παιδί να τους καταδικάσει. Παρόλα αυτά το παιδί είπε: «Ήρθαν οι φοιτητές με ρόπαλα στο σχολείο και οι μέσα αντιδράσανε». 

Το παιδί συνέχισε λέγοντας «εμείς είμαστε τα θύματα γιατί χάνουμε τα μαθήματα» και αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι φοιτητές επί τρεις ημέρες βρίσκονται έξω από το σχολείο, κάτι που δημιουργεί ένταση και το αποτέλεσμα είναι να βλέπουμε αυτές τις εικόνες. Επεισόδια, ξύλο και τελικά... μαθητές να χάνουν τα μαθήματα τους. 

Αυτή είναι η Ελλάδα του 2021, που αντί να ασχοληθεί κάποιος με τη λύση του προβλήματος, όλοι ασχολούνται με το να βλέπουν «φαντάσματα». 

Είναι ξεκάθαρο, η βία καταδικάζεται απ' όπου και εάν προέρχεται, καταδικάζονται και οι ενέργειες των μαθητών και των φοιτητών και ταυτόχρονα είναι ξεκάθαρη η ανικανότητα της κυβέρνησης να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, ίσως βέβαια και να μην θέλει, καθώς αντί να ασχολούμαστε με την επικαιρότητα τις τελευταίες τρεις ημέρες πρώτο θέμα είναι τα επεισόδια μεταξύ φοιτητών και μαθητών. 

Ένταση με το… «καλημέρα» σημειώθηκε έξω από το σχολείο

Τα γύρω στενά του σχολείο σήμερα έχουν μετατραπεί από νωρίς σε «φρούριο» με αστυνομικούς να κάνουν συνεχώς περιπολίες και να έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του σχολείου και διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν

Ένταση σημειώθηκε όταν μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων και εκλεγμένων σωματείων θέλησαν να φτάσουν μπροστά στο σχολείο και η αστυνομία τους απαγόρευσε.

Αστυνομικοί με ειδικά σκυλιά καθάρισαν το σχολικό συγκρότημα, εντοπίζοντας ναρκωτικά, μολότοφ και σουγιάδες και τα παρέδωσαν στους καθηγητές έτσι ώστε σήμερα το ΕΠΑΛ να λειτουργήσει κανονικά.

Συνολικά οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 57 προσαγωγές εκ των οποίων οι 10 έγιναν συλλήψεις.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις