Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Σοκ στη Γιουβέντους: Γιατί κινδυνεύει ξανά με υποβιβασμό και αφαίρεση των τίτλων της

 


Χαμός γίνεται τις τελευταίες ημέρες στην Ιταλία, μετά το οικονομικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει και αφορά την Γιουβέντους!

Η εισαγγελική έρευνα που διεξάγεται στην Γηραιά Κυρία αφορά τις μεταγραφές και τις πωλήσεις που ήταν εικονικές, ενώ μπορεί να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στο διοικητικό κομμάτι.

Ο Αντρέα Ανιέλι και ο Τζον Έλκαν είναι ήδη σε κόντρα, οι σχέσεις τους είναι σε τεντωμένο σχοινί, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει πρόβλημα και με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 400 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινωθεί αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Ο Έλκαν μάλιστα έχει καλέσει ήδη τους δικηγόρους του να βρεθούν στην Ιταλία και να ξεκινήσουν τη δική τους έρευνα.

«Η επανάσταση είναι πιο κοντά, περισσότερες αρμοδιότητες στον Αριβαμπένε πλέον», έγραψε η Gazzetta dello Sport. Ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε είναι ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, παίρνοντας αυτή τη θέση τον περασμένο Μάιο από τον Τζον Έλκαν.

Την ίδια ώρα, ο Φεντερίκο Τσερουμπίνι, αθλητικός διευθυντής της ομάδας, κατέθετε για εννιά ώρες στο γραφείο του εισαγγελέα. Δεν είναι ύποπτος, αλλά είναι το δεξί χέρι του Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος είναι ο κύριος ύποπτος εκτός από τη Γιουβέντους και μίλησε αρκετά με τον εισαγγελέα για το ενδεχόμενο του «plusvalenza», δηλαδή για τις εικονικές μεταγραφές.

Στη Γιουβέντους, πάντως, υπάρχει μια γενικότερη ανησυχία. Η Codacons, η οποία είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία που εξετάζει-ερευνά μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα στην Ιταλία, έκανε εισήγηση για βαριά τιμωρία στη Γηραιά Κυρία.

«Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και αν αποδειχθεί πως η κυριαρχία της Γιουβέντους τα προηγούμενα χρόνια ήρθε με παρατυπίες, τότε θα πρέπει να υπάρξει και αντίκτυπος. Θα κάνουμε τη δική μας αναφορά στην Εισαγγελία για τον υποβιβασμό του συλλόγου και την αφαίρεση των τελευταίων πρωταθλημάτων που ήρθαν στη σκιά των παράνομων δραστηριοτήτων», ανέφερε ο πρόεδρος, Μάρκο Ντοντσέλι.

Και τα ιταλικά Μέσα, τοποθετούν αρκετά ψηλά το εν λόγω θέμα. Γιατί θυμίζει ξανά η όλη υπόθεση το «Calciopolis» και υπάρχει πιθανότητα βαριάς τιμωρίας της Γιουβέντους. Είτε με μια μεγάλη αφαίρεση βαθμών που θα είναι το ιδανικό για τους «μπιανκονέρι», είτε με υποβιβασμό και αφαίρεση τίτλων που θα είναι ένα… εφιαλτικό σενάριο.

Όλα αυτά θυμίζουν στους οπαδούς της «Μεγάλης Κυρίας» τις εφιαλτικές ημέρες του 2006 όταν στις 4 Ιουλίου λόγω του σκανδάλου «καλτσιόπολις» η Γιουβέντους υποβιβαζόταν στην τρίτη κατηγορία, ενώ η Φιορεντίνα και η Λάτσιο στη δεύτερη. Επίσης πρωτόδικα της αφαιρέθηκαν 30 πόντοι από το επόμενο πρωτάθλημα και 2 πρωταθλήματα. Του 2005 το οποίο παρέμεινε χωρίς κάτοχο, καθώς και του 2006 το οποίο δόθηκε στην Ίντερ. Αποκλείστηκε από το Champions League της επόμενης περιόδου, υποχρεώθηκε να δώσει 3 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, ενώ τις επιβλήθηκε και πρόστιμο 31 εκατ. Δολαρίων. Μετά από έφεση η Γιουβέντους ήταν η μόνη ομάδα που υποχρεώθηκε να πέσει κατηγορία, αλλά στη Σέριε Β και όχι στην τρίτη κατηγορία. Η ποινή βαθμών για την επόμενη σεζόν μειώθηκε αρχικά στους 17 και μετά από προσφυγή στην Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή (CONI) στους 9, ενώ δεν ίσχυσαν οι χρηματικές ποινές. Παρόλα αυτά το κακό είχε γίνει.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις