Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

«Ατομική ευθύνη» για τους πολίτες: Ο Κ.Μητσοτάκης ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και μετά αγκάλιαζε παιδιά!


 Σάλος έχει ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο λόγο της είδησης ότι ο γιος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, έχει κορωνοϊό. 

Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν πληροφορίες που τον θέλουν να έχει «σπάσει» την καραντίνα για να πιει καφέ με τον πατέρα του στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα δημοσίευμα στις 28 Δεκεμβρίου του 2021 έγραφε τα εξής: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ Υπουργικού Συμβουλίου και πρωθυπουργικών υποχρεώσεων συναντήθηκε την Τρίτη με τον γιο του και απόλαυσε έναν εσπρέσο σε καφέ του κέντρου της Αθήνας». 

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα προέρχεται (όπως μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος) από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο. Μια μέρα μετά έγινε γνωστό ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει κορωνοϊό, όμως ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε επιβεβαιωθεί ως κρούσμα του κορωνοϊού από τις 21 Δεκεμβρίου. 

Και εδώ ακριβώς δημιουργείται θέμα, καθώς ναι μεν οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο γιος του πρωθυπουργού είχε πάει μαζί στο ταξίδι στην Ήπειρο, «σπάζοντας» την καραντίνα, μπορεί όντως να μην επιβεβαιώνονται, όμως τα όσα αναφέραμε παραπάνω δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα. 

Αρχικά το προφανές: Ισχύει το δημοσίευμα ότι οι Κυριάκος και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήπιαν την Τρίτη καφέ στην Αθήνα (δηλαδή ενώ ήταν θετικός στον κορωνοϊό ο γιος του πρωθυπουργού);

Εκτός όμως απ' αυτό υπάρχουν θέματα και με την «ανεμελιά» του πρωθυπουργού. Εντάξει το παρατηρήσαμε όλους αυτούς τους μήνες ότι τα μέτρα αφορούν μόνο τους πολίτες και όχι τα κυβερνητικά στελέχη. Ικαρία, Πάρνηθα και άλλα πολλά παραδείγματα. 

Όμως προκύπτει και νέο θέμα. Ο πρωθυπουργός στις 21 Δεκεμβρίου έρχεται σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα (τον γιο) του και τρεις μέρες μετά, στις 24 Δεκεμβρίου επισκέπτεται την Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» στον Άλιμο, για να ακούσει τα κάλαντα.

Μάλιστα όπως βλέπουμε και στις παρακάτω φωτογραφίες δεν δίστασε να αγκαλιάσει (!) τα παιδιά. Φυσικά φορούσε μάσκα, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετό. Ακόμα και ο ίδιος ο ΕΟΔΥ στις οδηγίες του για όσους έρθουν σε επαφή με κρούσμα και είναι εμβολιασμένοι με τρεις δόσεις συστήνει τα εξής: 

«Χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για δέκα (10) ημέρες και διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου (PCR ή Rapid Antigen Test) την 5η ημέρα από την έκθεση».

Δηλαδή... για τουλάχιστον πέντε ημέρες δεν είσαι σίγουρος εάν έχεις κορωνοϊό, ενώ για δέκα μέρες πρέπει να προσέχεις. Και προσοχή αυτή είναι η οδηγία για τους εμβολιασμένους και με ενισχυτική δόση!

Θα έπρεπε ο πρωθυπουργός της χώρας συνεχώς λέει στους πολίτες να προσέχουν να δίνει το καλό παράδειγμα. Δεν είπε κανείς να μην πηγαίνει σε κοινωνικές υποχρεώσεις (αφού πιστεύουμε ότι θα είχε κάνει τεστ προηγουμένως), όμως ακόμα και έτσι θα μπορούσε να είναι προσεχτικός και να μην μεταφέρει άθελα του τον ιό. Ο ίδιος άλλωστε έχει καταστρέψει λόγω του Covid-19 τη ζωή πολλών πολιτών. Θα μπορούσε να κρατηθεί 2-3 μέρες και να μην αγκαλιάζει τα παιδιά. 

Δείτε μερικές φωτογραφίες: 

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις