Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Σε ισχύ από αύριο τα νέα μέτρα: Σήμερα στις 15:00 οι ανακοινώσεις - Στις 12:00 θα κλείνει η εστίαση -Τέλος και η μουσική


 Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και όπως όλα δείχνουν οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα θα γίνουν σήμερα το απόγευμα στις 15:00 (και όχι στις 16:00 όπως έγινε αρχικά γνωστό) και θα τεθούν σε εφαρμογή άμεσα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, φυσική παρουσία είχε μόνο ο Θάνος Πλεύρης, ενώ ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και στελέχη του υπουργείου Υγείας συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη. 

Η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων θα συνεδριάσει στις μια το μεσημέρι και όχι στις 12:00 όπως είχε ανακοινωθεί, ενώ στις 15:00 θα γίνουν οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον υπουργό Υγείας. 

Τόσο η εστίαση όσο και η διασκέδαση θα κλείνουν τα μεσάνυχτα και μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι αυτό θα ισχύσει από απόψε, μοναδική εξαίρεση στο μέτρο αυτό θα αποτελέσει η παραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε μόνο τα εστιατόρια θα μείνουν ανοικτά έως τις 2 τα ξημερώματα.

Επίσης, θα απαγορευθεί η μουσική. Για τα νυχτερινά κέντρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αφού θα είναι κλειστά καθώς δεν θα μπορούν να παίξουν μουσική θα τους δοθεί αποζημίωση από το κράτος.

Όσον αφορά στα μπαρ θα λειτουργούν έως τις 12 χωρίς μουσική.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δήλωνε ότι η μετάλλαξη Όμικρον μας φέρνει σε μια κατάσταση που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν και οφείλουμε να παρέμβουμε αφού τα δεδομένα άλλαξαν.

Ο Γ.Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν νωρίτερα, ενώ για τα σχολεία σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι αυτά να ανοίξουν κανονικά, ωστόσο τον τελικό λόγο έχουν οι ειδικοί που θα αξιολογήσουν και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Διευκρίνισε ότι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχουμε και αλλά δεδομένα και άλλες συνεδριάσεις των ειδικών και αν χρειαστεί να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τον διαγνωστικό έλεγχο, ενδεχομένως περισσότερα τεστ, θα το πράξουμε. «Θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο, κάθε πιθανότητα, που έχουμε στα χεριά μας για να ατυχούμε το άνοιγμα των σχολείων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι καταλαβαίνει ότι ο κόσμος είχε άλλα σχέδια για αυτές τις μέρες, τόνισε ωστόσο ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να καταφύγουμε σε εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης. 

Απαντώντας στο πώς θα αντιμετωπιστούν φαινόμενα συνωστισμού και το αν θα γίνουν έλεγχοι, σημείωσε ότι «Θα υπάρξουν οδηγίες και συστάσεις». «Έχουμε κοινή λογική, ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να κάνει και πώς να συμπεριφερθεί».

Κοντά στις 30.000 τα νέα κρούσματα

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μπορεί να «αγγίξει» σήμερα τις 30.000.


Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις