Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

EKTAKTO - Έβρος: Απορρίφθηκε το αίτημα για παύση εργασιών στο Φυλάκιο. Ετοιμάζονται κινητοποιήσεις

 


Απορρίφθηκε σήμερα το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής παύσης των εργασιών στο Φυλάκιο του Έβρου, σύμφωνα με την απόφαση του Προέδρου Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Το αίτημα είχε υποβληθεί στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ορεστιάδας (ΔΕΥΑΟ), κάτοικοι του Κεράμου και Φυλακίου και ο ΤΟΕΒ Ριζίων κατά της εταιρείας (ΤΕΡΝΑ), που ανέλαβε το έργο επέκτασης των δομών μεταναστών. Πλέον, αναμένεται η δικαστική απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων, τα οποία θα εξεταστούν στις 24 Φεβρουαρίου, οπότε και ορίστηκε η ημερομηνία εκδίκασής του.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου, Χρήστος Τυρμπάκης μιλώντας στο ThessToday.gr ανέφερε χαρακτηριστικά πως αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο Ορεστιάδας, με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να καθοριστούν οι διαδηλώσεις κατά της επέκτασης της συγκεκριμένης δομής. «Αύριο θα αποφασιστεί στο έκτακτο συμβούλιο τι ακριβώς θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες. Οι κάτοικοι και εμείς ως κοινότητα, ακόμη και οι φορείς του Έβρου, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε αυτό που πάει να συμβεί. Αναμένουμε τις αυριανές εξελίξεις και προχωράμε, αυτή τη φορά, οργανωμένα». Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες, παρά την αποχώρηση του τοπικού εργολάβου της ΤΕΡΝΑ, όπως είχε γράψει το ThessToday.gr, καθώς η εταιρεία έφερε νέο μηχάνημα από περιοχή εκτός του Έβρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις