Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Διαίρει και βασίλευε Ο Τ.Τριντό : Καλεί το κίνημα BLM κατά των ανεμβολίαστων πολιτών "Εμφυλιοπολεμικό κλίμα προκαλεί στον Καναδά" - βουλευτές προσπαθούν να φτάσουν στην Βουλή ακολουθώντας ειδικές οδηγίες ασφαλείας

 Ο εκλεκτός του WEF Τζάστιν Τριντό  ξεμύτισε από το μυστικό μπούνκερ στο οποίο κρύβεται από το Σάββατο κι έδωσε ένα μαγνητοσκοπημένο βίντεο μην τολμών

να εμφανιστεί σε ζωντανή συνέντευξη τύπου υπό το πρόσχημα και της καραντίνας αφού τη Δευτέρα το πρωί είπε ότι είχε προσβληθεί αυτός και 2 παιδιά του από τον COVID-19. 

Στο βίντεο ο Τριντό κατηγορεί το κονβόι της ελευθερίας  και το πλήθος υποστηρικτών του για “ρητορική μίσους” και “βία προς πολίτες” καθώς και για χρήση ρατσιστικών συμβόλων. Ο Τριντό  γνωστός για την παθιασμένη εκπροσώπηση της ατζέντας της πολιτικής ορθότητας δεν είδε βία η ρητορική μίσυς κατά τις διαδηλώσεις του κινήματος BLM και βλέπει τώρα. Καθίσταται σαφές ότι με το0 μήνυμα του επιχειρεί να υποκινήσει τον κοινωνό αυτοματισμό στρέφοντας τις ορδές που αποτελούν τον επιχειρησιακό βραχίονα της Νέας Τάξης Πραγμάτων εναντίον των πολιτών του Καναδά που έχουν στρατοπεδεύσει στην Οττάβα.

«Ξέρω ότι αναρωτιέστε για αυτό που είδατε στην πρωτεύουσά μας αυτό το Σαββατοκύριακο. Η ελευθερία της έκφρασης, του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι είναι ακρογωνιαίοι λίθοι της δημοκρατίας. Αλλά ο ναζιστικός συμβολισμός, οι ρατσιστικές εικόνες , και η βεβήλωση των πολεμικών μνημείων δεν είναι. Είναι προσβολή της μνήμης και της αλήθειας. Το μίσος δεν μπορεί ποτέ να είναι η απάντηση. Τις τελευταίες ημέρες, οι Καναδοί ήταν σοκαρισμένοι και ειλικρινά, αηδιασμένοι από τη συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων που διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα της χώρας μας.

Θέλω να είμαι πολύ σαφής· δεν μας πτοούν εκείνοι που εκτοξεύουν προσβολές και προβαίνουν σε κακομεταχείριση εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις και κλέβουν φαγητό από τους άστεγους. Δεν θα υποχωρήσουμε σε αυτούς που φέρουν ρατσιστικές σημαίες, δεν θα υποχωρήσουμε σε όσους επιδίδονται σε βανδαλισμούς ή ατιμάζουν τη μνήμη των βετεράνων μας. Το άγαλμα του Τέρι Φοξ και ο τάφος των άγνωστων στρατιωτών δεν είναι μόνο σύμβολα του παρελθόντος, αλλά αντιπροσωπεύουν καναδούς ήρωες», είπε ο Τριντό μιλώντας στα γαλλικά.

Και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Δεν υπάρχει μέρος στη χώρα μας για απειλές, βία ή μίσος. Γι’ αυτό πρέπει να σταματήσουν οι υπεύθυνοι αυτής της συμπεριφοράς. όποιος μπήκε στο κομβόι αλλά δικαίως αισθάνεται άβολα με τα σύμβολα του μίσους και του διχασμού που επιδεικνύονται, Να είναι θαρραλέος και να μιλήσει.” 

“Σε εκείνους τους πολιτικούς που εκμεταλλεύονται τους φόβους των ανθρώπων. Σας ζητώ να σκεφτείτε πολύ για τις συνέπειες των πράξεων σας. Ευχαριστώ σχεδόν το 90 τοις εκατό των φορτηγατζήδων σε όλη τη χώρα που έχουν εμβολιαστεί».



Ταυτόχρονα βουλευτές προσπαθούν να φτάσουν στην Βουλή ακολουθώντας ειδικές οδηγίες ασφαλείας καθώς η πρόσβαση είναι αποκλεισμένη.
Εν τω μεταξύ διάφορες άλλες προσωπικότητες που στηριξαν επι δυο χρόνια τα lockdown που επέβαλλε ο Τριντό στην χώρα τώρα κάνουν λόγο για πλήγμα στην οικονομία από τις κινητοποιήσεις στον κλάδο των μεταφορών!

  Ο Perrin BeattyΠρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Καναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Πρώην βουλευτής και υπουργός του υπουργικού συμβουλίου και πρόεδρος της CBC είπε: «Οι διαδηλώσεις στην Οτάβα βλάπτουν τις τοπικές επιχειρήσεις, διαταράσσουν τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων και κοστίζουν εκατομμύρια δολάρια στους φορολογούμενους. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράσει τις απόψεις του και οι διαδηλωτές σίγουρα ακούστηκαν. Ώρα να επιστρέψουμε ειρηνικά στο σπίτι τώρα.»

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι η κάθοδος των Καναδών φορτηγατζήδων προς την Οττάβα έδωσε έμπνευση και σε άλλους οδηγούς να κινητοποιηθούν. Ανάλογο κομβόι συγκροτείται και στην Ιταλία αλλά ακόμα και στην χώρα μας φαίνεται η κίνηση να βρίσκει απήχηση και να εμπνέει.





Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις