Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Την στρατηγική της «καμένης γης» επιλέγει το KIEBO: Διαλύουν φράγματα και γέφυρες για να αντιμετωπίσουν τον ρωσικό στρατό


 Την στρατηγική της καμένης γης έχει επιλέξει το Κίεβο για να αντιμετωπίσει τον ρωσικό στρατό με τις ουκρανικές δυνάμεις να έχουν καταστρέψει ήδη υποδομές αξίας 85 δισ. δολαρίων κατηγορώντας την Ρωσία. 

Χαρακτηριστική ήταν η καταστροφή του χωριού Ντεμιντίβ και αυτό δεν είναι κάτι μοναδικό για τη στρατηγική που εφαρμόζει το Κίεβο μετά τη ρωσική επέμβαση.

Το Ντεμιντίβ καλύφθηκε από τα νερά όταν οι στρατιώτες άνοιξαν ένα γειτονικό φράγμα. Σε άλλες περιοχές ο στρατός, χωρίς δεύτερη σκέψη, ανατίναξε γέφυρες, βομβάρδισε τμήματα του οδικού δικτύου, κατέστρεψε σιδηροτροχιές και αεροδρόμια.

Oλα αυτά έγιναν με μοναδικό στόχο την επιβράδυνση ή παρεμπόδιση της προέλασης των ρωσικών δυνάμεων και αρμάτων μάχης, αλλά και την καθοδήγησή τους σε ενέδρες.

Μέχρι στιγμής, οι Ουκρανοί έχουν καταστρέψει περισσότερες από 300 γέφυρες σε ολόκληρη τη χώρα, αποκάλυψε ο υπουργός Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκοφ.

Οταν, την πρώτη ημέρα της εισβολής, οι Ρώσοι προσπάθησαν να καταλάβουν ένα αεροδρόμιο κομβικής σημασίας στα περίχωρα του Κιέβου, οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν τον διάδρομο προσγείωσης, δημιουργώντας εκατοντάδες μικρούς κρατήρες και αποτρέποντας την προσγείωση μεταγωγικών σκαφών, που θα έφερναν στην πρωτεύουσα άνδρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων.

Οπως εξηγεί ο Κουμπράκοφ, «ο στρατός μας χρησιμοποίησε ορθά όλες τις υποδομές, όπως τα φράγματα και τις γέφυρες που ανατίναξε, σταματώντας τις δυνάμεις του εχθρού. Αυτό συνέβη στην αρχή της εισβολής, σε όλη τη χώρα. Τώρα το ίδιο επαναλαμβάνεται και στο Ντονμπάς της δυτικής Ουκρανίας».

Το κόστος της στρατηγικής «καμένης γης» είναι τεράστιο, καθώς μεγάλο τμήμα των πολιτικών υποδομών της χώρας καταστρέφεται ολοσχερώς. Δεν είναι όμως μόνο οι Ουκρανοί που ανατινάζουν τις γέφυρές τους.

Σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς της ουκρανικής κυβέρνησης, η συνολική ζημία στις υποδομές των μεταφορών ανέρχεται σε 85 δισ. δολάρια.

Ασχέτως του ποια πλευρά τις προκάλεσε, ο υπουργός Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκοφ επιρρίπτει το σύνολο της ευθύνης στους Ρώσους.

«Αν η Ρωσία δεν είχε εισβάλει στη χώρα μας, δεν επρόκειτο ποτέ να ανατινάξουμε τις γέφυρές μας. Αιτία όλων των καταστροφών είναι μία: η ρωσική επιθετικότητα».

Ακολουθήστε τον www.oparlapipas.gr στο (facebook) και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις