Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Πάτρα: AYTO EINAI TO στοιχείο που θα κρίνει την εκταφή της Μαλένας


 Τι λένε οι ιατροδικαστές

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον θάνατο της Μαλένας στην Πάτρα, καθώς η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα ζήτησε έρευνα για το αν προκλήθηκε από τοξική ουσία, προτείνοντας μάλιστα την εκταφή της.

Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος και των Νέων, Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο MEGA, η ιατροδικαστής ανέφερε στην τωρινή της κατάθεση πως κρίνεται αναγκαίο να διερευνηθεί διεξοδικά αν ο θάνατος της Μαλένας είναι δολοφονία, προτείνοντας να γίνει εκταφή του κοριτσιού για λήψη όχι μόνο τριχών, αλλά και μυελού των οστών προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο θάνατος της προκλήθηκε από τοξική ουσία.

Τι είπε ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης

Για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης με αφορμή το ενδεχόμενο εκταφής της Μαλένας.

«Τα υλικά τα οποία ήταν διαθέσιμα θα χρησιμοποιηθούν για να γίνει τοξικολογική ανάλυση. Αν αυτή αποβεί αρνητική τότε, θεωρώ, εφόσον υπάρχει ο προβληματισμός σχετικά με τη χορήγηση τοξικής ουσίας ή όχι, οφείλει να γίνει εκταφή. Θα ληφθούν τα όποια υλικά από τη σορό για να γίνει και η τελευταία προσπάθεια τοξικολογικής διερεύνησης», ανέφερε ο κ. Γαλεντέρης.

Και όπως επισήμανε, θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της ήδη υπάρχουσας τοξικολογικής διερεύνησης: «Υπάρχει μία που είναι σε εξέλιξη. Ας περιμένουμε να δούμε από εκεί αν γίνει κάτι. Αν τα αποτελέσματα δείχνουν έναν θάνατο τοξικού τύπου, τότε μπορεί να γίνει και η εκταφή της Μαλένας».

Σχολιάζοντας την κατάθεση που κλήθηκε να δώσει η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα για το θάνατο του πρώτου εκ των τριών κοριτσιών ο κ. Γαλεντέρης ανέφερε ότι αυτό έγινε γιατί έκτοτε έχουν πεθάνει άλλα δύο παιδιά.

«Από ότι μαθαίνω δεν έχει αλλάξει κάτι στο συμπέρασμά της εφόσον δεν υπάρχουν νέα ιστολογικά στοιχεία» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις