Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Λισιτσάνσκ: Oι OYKPANOI επιχειρούν KATA Eκατοντάδες να διαφύγουν στο Σεβέρσκ - Απομένουν 8 χλμ. για να κλείσει η ρωσική «δαγκάνα»

 


Oκτώ μόλις χιλιόμετρα έχουν απομείνει για  να κλείσει η ρωσική «δαγκάνα» στο Λισιτσάνσκ και να μην υπάρχει καμία δίοδος διαφυγής των Ουκρανών προς το Σεβέρσκ.

Μεγάλες ομάδες Ουκρανών παρακούν τις εντολές του Κιέβου και επιχειρούν να διασπάσουν τον ρωσικό κλοιό από μόνες τους για να φτάσουν στο Σεβέρσκ υπό καταιγισμό ρωσικών πυρών.

Στο Κίεβο το ουκρανικό Επιτελείο έχει κατανοήσει ότι είναι μάταιο να παραμείνουν οι ουκρανικές μονάδες στην πόλη και έχουν ενημερώσει σχετικά τον Ουκρανό πρόεδρο Β.Ζελένσκι ο οποίος όμως δεν έχει δώσει ακόμα την εντολή αποχώρησης.

Στην πραγματικότητα ούτε το Σεβέρσκ θα είναι ασφαλές καθώς είναι η επόμενη πόλη στόχος των Ρώσων αμέσως μετά το Λισιτσάνσκ για να ανοίξει ο δρόμος για Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ.

Εντύπωση προκαλεί στους Γάλλους δημοσιογράφους το γεγονός ότι ο πληθυσμός του Λισιτσάνσκ μιλάει πια ανοιχτά εναντίον των Ουκρανών και υπέρ της Ρωσίας:

«Οι Ουκρανοί σκοτώνουν τα παιδιά μας», «Θέλουν να μας εκδιώξουν με το ζόρι», «Θέλουμε να νικήσει η Ρωσία».

Τουλάχιστον στην γαλλική τηλεόραση άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι μιλούν για ουκρανικά εδάφη τα οποία όμως δεν κατοικούνται από Ουκρανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις