Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Παλαιό Φάληρο: «Kαταζητείται» ο βιαστής με το Tατουάζ – Πώς θα εκδοθεί από την Αλβανία στην Ελλάδα


 Οι αστυνομικοί εξετάζουν πώς θα γίνει το συντομότερο η έκδοση του 45χρονου «βιαστή με το τατουάζ» από την Αλβανία.

Σε άλλη τροχιά βρίσκονται πλέον οι ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την υπόθεση του βιασμού μιας 34χρονης γυναίκας στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.



Το DNA που «άφησε» στο αυτοκίνητο της 24χρονης που επιχείρησε να τη βιάσει με την απειλή μαχαιριού, ήταν τελικά αυτό που οδήγησε τους αστυνομικούς στην ταυτοποίησή του.

Αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι που διέμενε στην Ελλάδα, μαζί με τη μητέρα του, ωστόσο δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του, καθώς ο 45χρονος στις ημέρες που ακολούθησαν των πράξεών του, κατάφερε να διαφύγει στην Αλβανία.

Συγκεκριμένα, πέρασε από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς στις 27 Οκτωβρίου στη 01:00 τα ξημερώματα και βρίσκεται στον Αυλώνα.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

«Μετά από ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία έχει επιληφθεί προανακριτικά δύο υποθέσεων βιασμών (απόπειρα και τετελεσμένη) σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, που διαπράχθηκαν πρώτες πρωινές ώρες της 23-10-2022 στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του φερόμενου ως δράστη των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων» ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σε βάρος του 45χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, με χρήση βίας, απειλή όπλου και αρπαγή» συμπλήρωσε η Κατεχάκη. 

Οι ενέργειες για την έκδοσή του

Μετά την ταυτοποίηση του δράστη, οι αστυνομικές αρχές επικεντρώνονται στη διαδικασία για την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης εις βάρος του 45χρονου.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ελπίζουν ότι η αναβάθμιση της συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας σε επίπεδο αστυνομικών υπηρεσιών θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση της έκδοσής του στη χώρα μας και αυτό θα γίνει το ταχύτερο δυνατό.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν από την Κατεχάκη δεν είναι κάτι εύκολο. Και στην περίπτωση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού ένας από τους κατηγορούμενους είχε βρει καταφύγιο στην Αλβανία, με τον ίδιο να κινεί τις ενέργειες για την επιστροφή του στην Ελλάδα, προκειμένου να παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του;

Παράλληλα με τις έρευνες για την έκδοση του 45χρονου βιαστή στην Ελλάδα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του και οι φωτογραφίες του, έπειτα από εισαγγελική εντολή.

Αυτό αναμένεται να βοηθήσει ώστε να αναγνωριστεί από άλλες γυναίκες που ίσως τους είχε επιτεθεί την ίδια μέρα ή κάποια άλλη στιγμή στο παρελθόν.

Είδηση στα αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Όπως ήταν φυσικό, η επιστροφή του 45χρονου βιαστή στην Αλβανία έγινε πρώτο θέμα στα ειδησεογραφικά μέσα της πατρίδας του. Τα αλβανικά ΜΜΕ γράφουν ότι βρίσκεται στον Αυλώνα και πως μετά το διεθνές ένταλμα που θα εκδοθεί, αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις