Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Belogorovka και κατευθύνονται προς την Λίμαν! «Φωτιά» σε όλο το μέτωπο του Ντόνμπας


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος 

Oι εξελίξεις στα πεδία των μαχών για τους Ρώσους είναι πολύ θετικές καθώς εκτός από το Μπάκχμουτ το οποίο οδεύει σε πλήρη περικύκλωση,

οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν και στην Λίμαν μετά την κατάληψη της Belogorovka.

Την κατάληψη της πόλης ανακοίνωσε πριν από λίγο το ρωσικό ΥΠΑΜ και πλέον η Λίμαν βρίσκεται εκ νέου σε απόσταση βολής.

Αυτή ήταν μία εξέλιξη που αιφνιδίασε το Κίεβο το οποίο τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες να ανταπεξέλθει στις νικηφόρες προωθήσεις των Ρώσων κάτι που σημαίνει δύο πράγματα:

Οι ουκρανικές εφεδρείες έχουν αρχίσει να «στερεύουν» και η μεταφορά των στρατευμάτων σε μία χώρα που έχει χάσει το 55% των ενεργειακών υποδομών της έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολη.


Στον βόρειο άξονα του μετώπου του Μπάκχμουτ οι Ουκρανοί προσπαθούν να οχυρώσουν όπως, όπως τα χωριά Opytnoe και Kleshcheevka για να ανακόψουν το κλείσιμο της ρωσικής «λαβίδας».

Οι Ρώσοι θέλουν να συναντηθούν οι δυνάμεις τους στον δυτικό αυτοκινητόδρομο του Μπάκχμουτ από βόρεια και νότια κατεύθυνση και να αποκόψουν οριστικά τους 30.000 Ουκρανούς και Δυτικούς μισθοφόρους που έχουν οχυρωθεί στην πόλη.

Οι Ουκρανοί επιβεβαίωσαν την πτώση της Κurdymivka αναρτώντας βίντεο με την αποχώρησή τους από την πόλη.

Παρατηρώντας προσεκτικά τον χάρτη στο σύνολο του Ντόνμπας οι Ρώσοι προελαύνουν και ανακτούν εδάφη που είχαν χάσει δύο μήνες πριν.

Ίσως τελικά το «νοικοκύρεμα» του Πτέραρχου Σεργκέι Σουροβίκιν, διοικητή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, να ήταν αποτελεσματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις