Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Κουμπάρος γνωστού τραγουδιστή «εγκέφαλος» σε κύκλωμα κοκαΐνης Κάθε εβδομάδα προμηθεύονταν ναρκωτικά από Αλβανό dealer, τα αποθήκευε στο σπίτι του και τα διακινούσε



Κείμενο Κώστας Παπαδόπουλος

Χρηματικό όφελος που ξεπερνάει τις 70.000 ευρώ είχαν αποκομίσει τα μέλη εγκληματικής ομάδας που

διακινούσε ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, με έναν 64χρονο –κουμπάρο πολύ γνωστού λαϊκού τραγουδιστή- να έχει σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κομβικό ρόλο.

Η δικογραφία σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε επιχείρηση σε Ελληνικό, Βάρη και Ηλιούπολη, συλλαμβάνοντας συνολικά 4 άτομα (σ.σ. 3 διακινητές και ένας πελάτης). Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται συνολικά 9 άτομα, ενώ κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση της εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φέρονται να πραγματοποίησαν τουλάχιστον 750 συναλλαγές κατά τις οποίες διακινήθηκαν πάνω από 900 γραμμάρια κοκαΐνης και τουλάχιστον 500 γραμμάρια κάνναβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 64χρονος φερόμενος ως αρχηγός προμηθευόταν ποσότητες κοκαΐνης μία φορά την εβδομάδα από έναν 33χρονο με καταγωγή από την Αλβανία, αποθηκεύοντας τα ναρκωτικά στο σπίτι του στην οδό Κερκύρας στην Βάρη. Η παράδοση της κοκαΐνης γινόταν καθημερινά σε πελάτες σε όλη τη περιοχή της Αττικής και μάλιστα η ποσότητα της «λευκής κυρίας» που διακινούσε την εβδομάδα ξεπερνούσε τα 50 γραμμάρια, με την ελάχιστη ποσότητα παράδοσης να είναι το 0,5 γραμμάριο έναντι 35 ευρώ. Όσον αφορά την κάνναβη, ελάχιστη ποσότητα παράδοσης ήταν το 1 γραμμάριο έναντι 5 ευρώ.

Παράλληλα είχε προσπαθήσει να δραστηριοποιηθεί και στις απάτες μέσω εικονικών επιχειρήσεων και προμήθεια πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών. Τον ρόλο του προμηθευτή σε αυτή την περίπτωση φέρεται να είχε ένας 61χρονος, ενώ κομβικό ρόλο είχε και η 50χρονη σύντροφος του 64χρονου φερόμενου ως αρχηγού, έχοντας μάλιστα αναπτύξει το δικό της… πελατολόγιο.

Προκειμένου να μην αποκαλυφθεί οι δράση τους, απέφευγαν την επικοινωνία με συμβατικές τηλεφωνικές γραμμές. Γι αυτό χρησιμοποιούσαν κυρίως διαδικτυακές εφαρμογές. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις