Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Δόθηκαν οδηγίες στον ρωσικό στρατό για το πώς και που θα χτυπούν τα Leopard-2 (βίντεο) - Αναλυτές μιλούν για τα βαριά δυτικά άρματα που θα «θαφτούν» στις λάσπες


 Τα πληρώματα των ρωσικών στρατευμάτων έχουν λάβει γραπτές οδηγίες για το πού ακριβώς να χτυπήσουν τα άρματα τύπου Leopard-2 προκειμένου να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη ζημιά ή την ακινητοποίηση, ενώ την ίδια στιγμή αναλυτές μιλούν για την λάσπη που μπορεί να οδηγήσει σε φιάσκο όλη την δυτική προσπάθεια ενίσχυσης των Ουκρανών.

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές απεικονίζονται να κρατάνε στα χέρια τους «ακτινογραφίες» των γνωστών γερμανικών αρμάτων, με όλα τους τα χαρακτηριστικά και τα αδύνατά τους σημεία που πρέπει να πληγούν από τα αντιαρματικά και τα ρωσικά άρματα.

Θυμίζουμε πως σήμερα το πρωί διέρρευσαν σε ρωσικά μέσα τα πρώτα πλάνα με τα Leopard 2 που άρχισαν να στέλνονται μέσω Πολωνίας σε ουκρανικά εδάφη ενώ την ίδια στιγμή πολλά είναι τα ερωτήματα για την ικανότητα κίνησης τελικά αυτών των αρμάτων στα ουκρανικά εδάφη.

Βρετανία, Γερμανία, ΗΠΑ και Πολωνία έχουν συμφωνήσει να στείλουν πάνω από 100 τανκς στην Ουκρανία. Επισημαίνεται βέβαια ότι παραμένει άγνωστο πότε ακριβώς θα φτάσουν στη χώρα.

Αναλυτές ήδη αναφέρουν ότι τα άρματα δυτικού τύπου είναι 20 τόνους πιο βαριά από τα αντίστοιχα ρωσικά, κάτι που τα καθιστά δυσκίνητα ή ανήμπορα να διασχίσουν αυτοσχέδιες γέφυρες και βίντεο από το έδαφος δείχνουν τι θα συναντήσουν οι δυτικές ερπύστριες, με αρκετούς να μιλούν για υποψήφια τεθωρακισμένα που θα θαφτούν στις λάσπες.

Παράλληλα, οι Ουκρανοί θα πρέπει να σκεφτούν πώς θα μεταφέρουν τα καύσιμα των βαρέων οχημάτων ή τα διαφορετικά βλήματα και ανταλλακτικά που χρειάζονται. Για παράδειγμα, το βρετανικό Challenger 2 δεν βρίσκεται πια σε παραγωγή με αποτέλεσμα τα ανταλλακτικά να είναι δυσεύρετα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις