Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Αυτοί είναι οι δύο πιλότοι του μοιραίου Phantom στην Ανδραβίδα – Νεκρός ο συγκυβερνήτης, ώρες αγωνίας για τον κυβερνήτη Ο 29χρονος Υποσμηναγός, Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας έχασε τη ζωή του


 Τη ζωή του έχασε ο 29χρονος Υποσμηναγός, Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, ο οποίος ήταν ο συγκυβερνήτης του μοιραίου F-4 που έπεσε στα ανοιχτά της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας (30/1). Αυτή την ώρα διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου Σμηναγού και κυβερνήτη του Phantom, Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Την τραγική είδηση με τον εντοπισμό του νεκρού Υποσμηναγού ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία, η οποία ανέφερε: «Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών».

Συγκυβερνήτης
Υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, 29 ετών
Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης, 31 ετών

Συγκλονισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στην Ιαπωνία και ενημερώθηκε για την τραγωδία με το F-4 στην Ανδραβίδα και τον θάνατο του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Συγκλονισμένος πληροφορήθηκα τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους και την απώλεια του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη.

Πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα την ώρα του καθήκοντος, υπό εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες εκπαίδευσης. Που βυθίζει στο πένθος την Πολεμική Αεροπορία, και υπενθυμίζει σε όλους μας πόσο σκληρή και επικίνδυνη είναι η μάχη που δίνουν καθημερινά οι πιλότοι μας, για την προάσπιση των αιθέρων της πατρίδας μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιπταμένου Υποσμηναγού. Η Πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει».

Τριήμερο Εθνικό Πένθος

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη το πρωί, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του o Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Σχετικώς με τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε: ”Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα. H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας

Εν τω μεταξύ, στην προβλήτα του λιμανιού του Κατακόλου μεταφέρθηκαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος τα πρώτα συντρίμμια από το F-4 Phantom που κατέπεσε στη θάλασσα σήμερα το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις