Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Αυστραλία: Tρομακτική αύξηση των θανάτων από καρδιακές ανακοπές μετά τους Mαζικούς εμβολιασμούς

 


Σύμφωνα με ανάλυση των δεδομένων θνησιμότητας από το Ινστιτούτο Αναλογιστών, περίπου 2300 θάνατοι από ισχαιμική καρδιοπάθεια το 2021 και το 2022 θεωρούνται υπερβολικοί, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκονται εκτός του αναμενόμενου φυσικού εύρους.

«Οι θάνατοι με ισχαιμική καρδιοπάθεια συνεπάγονται πράγματι απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων. Και όταν έχετε μπλοκαρίσματα στα αιμοφόρα αγγεία, τότε καταστρέφετε τον καρδιακό μυ, η καρδιά σας αποτυγχάνει και μπορεί να υποστεί καρδιακή ανακοπή, πράγμα που σημαίνει ότι ουσιαστικά σταματά», δήλωσε ο καθηγητής Steve Nicholls, διευθυντής του Victorian Heart Hospital.

Κορυφαίοι ειδικοί στις καρδιακές παθήσεις λένε ότι τα στατιστικά στοιχεία των θανάτων είναι ανησυχητικά, αλλά δεν προκαλούν έκπληξη. Για χρόνια, οι καρδιακοί θάνατοι ήταν η κύρια αιτία θανάτου στην Αυστραλία. Η πανδημία αλλά και οι ανεξέλεγκτοι εμβολιασμοί έχουν αυξήσει τους παράγοντες κινδύνου.

«Είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», είπε ο καθηγητής Tom Marwick, διευθυντής του Baker Heart and Diabetes Institute.

«Μέσα στην πληθώρα των παραγόντων κινδύνου έχουμε και μια μολυσματική ασθένεια στην κορυφή του παγόβουνου, παράλληλα με τους εμβολιασμούς που οδήγησαν στην κατακόρυφη αύξηση των καρδιαγγειακών συμβάντων».

Ο κορωνοϊός και τα εμβόλια έχουν εμπλακεί σε αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων, και μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Nature διαπίστωσε ότι τα ποσοστά καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών ήταν σημαντικά υψηλότερα στους εμβολιασμένους βετεράνους του στρατού που είχαν αναρρώσει από το COVID-19, σε σύγκριση με εκείνους που δεν είχαν νοσήσει ή εμβολιαστεί.

Μια πρόσφατη αυστραλιανή μελέτη βρήκε επίσης αυξημένη νοσηλεία από μυοκαρδίτιδα (φλεγμονή του καρδιακού μυός) και περικαρδίτιδα (πρήξιμο της μεμβράνης που περιβάλλει την καρδιά), πνευμονική εμβολή, έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο, μετά από νόσηση ή εμβολιασμό κατά του  COVID-19.

Ενώ πολλές περιπτώσειςμυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας έχουν συνδεθεί με εμβόλια κατά του COVID, η Υπηρεσία Θεραπευτικών Προϊόντων λέει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι γίνονται καλύτερα μέσα σε λίγες ημέρες. Οι ειδικοί λένε ότι ο εμβολιασμός θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμος για όσους έχουν παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο, ενώ μέχρι πριν από έναν χρόνο, τον θεωρούσαν κρίσιμο για όλους.

Ο αριθμός των υπερβολικών θανάτων στην Αυστραλία αυξήθηκε σε 15.400 το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ενώ η πλειονότητα αυτών των θανάτων ήταν από ή με COVID-19, το αυστραλιανό έθνος βλέπει επίσης σημαντικά αυξημένα ποσοστά θανάτων από διαβήτη, εγκεφαλικά επεισόδια και ισχαιμική καρδιοπάθεια, με μια παράλληλη αύξηση των περιστατικών νέων καρκίνων.

Οι καρδιολόγοι πιστεύουν ότι οι αυξημένοι θάνατοι από ισχαιμική καρδιοπάθεια πιθανότατα συνδέονται με τις καταστροφικές συνέπειες των εμβολίων, αλλά και με καθυστερημένες διαγνώσεις, πρόληψη και θεραπεία μέσω της πανδημίας.

Ο Michael Nicholls, ένας καρδιολόγος, είπε ότι οι καρδιακοί θάλαμοι στα δημόσια νοσοκομεία είναι κυριολεκτικά γεμάτοι.

«Δεν είναι μόνο ότι πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν, αλλά βλέπουμε πολλούς ανθρώπους σε μια ολόκληρη σειρά διαφορετικών σταδίων [καρδιακής] νόσου», είπε.

Ο Nicholls είπε επίσης ότι όλοι πρέπει να μιλήσουν με τον γιατρό τους σχετικά με τον έλεγχο της υγείας της καρδιάς.

«Γνωρίζουμε τους κύριους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Γνωρίζουμε ότι είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση, είναι η υψηλή χοληστερόλη, είναι ο διαβήτης, είναι το κάπνισμα, είναι η παχυσαρκία και είναι και το οικογενειακό ιστορικό. Τώρα τελευταία έχουμε και την ανησυχία από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, αλλά και τις παρενέργειες των εμβολίων για τις οποίες πρέπει να γίνουν πολλές μελέτες. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για το οικογενειακό σας ιστορικό, αλλά μπορείτε να κάνετε κάτι για όλα τα άλλα», ανεφερε χαρακτηριστικά.

Το Ινστιτούτο Αναλογιστών, το όργανο που εκπροσωπεί το επάγγελμα του αναλογιστή στην Αυστραλία και το οποίο αξιολογεί και διαχειρίζεται τους οικονομικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, ανέφερε επίσης καθυστερήσεις στην επείγουσα περίθαλψη λόγω πίεσης στα νοσοκομειακά συστήματα ως πιθανό παράγοντα για τους υπερβολικούς θανάτους στη χώρα. Στη Βικτώρια, τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επείγοντα περιστατικά που συνδέονταν με καθυστερήσεις στην ανταπόκριση σε κλήσεις ή μακρές αναμονές ασθενοφόρων μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Μαΐου 2022 .

Ωστόσο, ο καθηγητής Tom Marwick είπε ότι τα στοιχεία βλέπει σχετικά με τη θνησιμότητα από καρδιακή προσβολή υποδηλώνουν ότι μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός όσο αναμενόταν.

Παραδόξως κατά τον ίδιο, τα στοιχεία δείχνουν ότι η θνησιμότητα είναι ίδια με την προ-COVID περίοδο. Με άλλα λόγια, για τους ανθρώπους που πήγαν στο νοσοκομείο, τα αποτελέσματα είναι τα ίδια. «Το πρόβλημα είναι, φυσικά, οι άνθρωποι που δεν πήγαν στο νοσοκομείο και οι άνθρωποι που έχασαν τη φροντίδα και παρουσιάζουν πιο προοδευτική ασθένεια τώρα», είπε.

Ο Marwick είπε ότι εξακολουθεί να ανησυχεί πολύ για το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς που κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακή προσβολή δεν έχουν τακτικό γιατρό. Είπε ότι στην πόλη τηςΜελβούρνης, η οποία έχει πληγεί δυσανάλογα, είναι ένα από τα hotspot για καρδιακή προσβολή. Η περιοχή έχει λιγότερους γενικούς ιατρούς ανά άτομο στη χώρα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις