Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

BINTEO: Kεφάτο... στριπτίζ από αντιστράτηγο του Πούτιν - Σάλος στη Pωσία


 Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο σύντομο σε διάρκεια (44''), αλλά πλούσιο σε...περιεχόμενο, το οποίο καταγράφει έναν Ρώσο αντιστράτηγο να κάνει στριπτίζ στους ρυθμούς της ντίσκο.

Ο αξιωματούχος πρόκειται για τον Αλεξάντρ Ματόβνικοβ, 57 ετών, έμπιστο του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και υπεύθυνο για την στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στην Λευκορωσία. Σύμφωνα με κάποιες φήμες ο Ματόβνικοβ ευθύνεται για τις σοβαρές ζημιές ύψους 274 εκατομμυρίων λιρών που υπέστη χθες (27/2) ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος.

Ο αντιστράτηγος Ματόβνικοβ είναι σήμερα αναπληρωτής αρχηγός των χερσαίων δυνάμεων της Ρωσίας, με ευθύνη για τη στρατιωτική παρουσία της Μόσχας στη γειτονική Λευκορωσία. Επίσης αποτελεί πρώην μέλος του σημαίνοντος συμβουλίου ασφαλείας της Μόσχας και υπηρέτησε ως στρατιωτικός ηγέτης του Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια του Βόρειου Καυκάσου, μια περιοχή στρατηγικής σημασίας για τη Ρωσία.

Ορισμένα σχόλια που συνοδεύουν το βίντεο υποστηρίζουν πως ο αντιστράτηγος δεν είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του τελευταία, καθώς τον χαρακτηρίζουν «άριστο γνώστη των εστιατορίων και των κυριών στο Μινσκ» και επισημαίνουν πως «του αρέσει να μεταθέτει την ευθύνη για τη λήψη αποφάσεων στους υφισταμένους του αξιωματικούς και ο ίδιος ασχολείται περισσότερο με τη δημιουργία παρόμοιου περιεχομένου βίντεο για τις φίλες του».

Η συγκεκριμένη διαρροή, πάντως, ενδέχεται να μην είναι τυχαία τη δεδομένη χρονική στιγμή, μερικές ώρες μετά τις μεγάλες ζημιές που υπέστη ένα ρωσικό αεροσκάφος A-50 από Λευκορώσους αντάρτες κοντά στο Μινσκ. Η επίθεση φέρεται να προκάλεσε ζημιές στο μπροστινό και κεντρικό τμήμα του αεροπλάνου, καθώς και στην κεραία του ραντάρ του.

Την ευθύνη ανέλαβε η Bypol, μια ομάδα αξιωματούχων ασφαλείας της Λευκορωσίας που παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος το 2020.

«Η διαρροή του βίντεο μπορεί να έχει σκοπό να φέρει σε περαιτέρω δύσκολη θέση τον Ματόβνικοβ για τις επιχειρησιακές αποτυχίες του, οι οποίες φέρεται να επέτρεψαν στους Λευκορώσους αντάρτες να επιτεθούν χθες στην αεροπορική βάση Ματσούλιτσι κοντά στο Μινσκ και να προκαλέσουν ζημιές σε ένα αεροσκάφος επιτήρησης Α-50», δήλωσε αναλυτής επί στρατιωτικών θεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις